توت فرنگی که به عنوان ملکه میوه ها در آسیا شناخته می شود، میوه ای سرشار از ویتامینها، مواد مغذی بود و خواص و فواید درمانی زیادی دارد. نگهداری از توت فرنگی به صورت تاره یکی از کارهایی است که خانمها علاقهمند به دانستن آن میباشند. معمولا توت فرنگی را به مدت یک هفته می توان در یخچال نگهداری کرد و آن را تازه نگه داشت. اینجا میخواهیم چگونگی روش درست نگهداری توت فرنگی در فريزر را به شما کاربران بگوییم.
نکات پایه ایی نگهداری توت فرنگی
۱- قبل از خرید توت فرنگی را با دقت بررسی کنید: توت فرنگی ها سفت، قرمز تیره و براق باشند و کلاهک سبزش کنده نشده باشد. لکه های زرد و سبز بر روی آن ها دیده نشود، زیرا در چنین حالتی نه تنها ارزش تغذیه ای ندارند، بلکه ترش مزه نیز هستند.
۲- توت فرنگیهای کپک زده رو جدا کنید. اگر یک توت فرنگی کپک زده باشد، دیگر توت فرنگی های سالم را آلوده و آنها نیز کپک میزنند. پس هنگامی که یک توت فرنگی کپک زده دیدید آن را بردارید.
۳-هنگامی که میخواهید توت فرنگی را مصرف کنید آن را بشویید. هیچ وقت توت فرنگی را شسته داخل یخچال قرار ندهید.
- این نکته را هم خوب است اینجا بگوییم بهترین روش برای از بین بردن میکروب های توت فرنگی شستن آن با آب و سرکه سفید می باشد.
- بهترین دما برای نگه داری تازه تر توت فرنگی ۰ تا ۲ درجه سانتی گراد می باشد.
بخش ۲ از ۲ : نگهداری توت فرنگی در فریزر
۱- برای فریز کردن توت فرنگی ابتدا کلاهک آن را بکنید. سپس مطابق سلیقه خود آنها را ببرید. می توانید آنها را درسته نیز فریز کنید.
۲-حالا روی سطح توت فرنگی را شکر پاشيده و يک رديف را در ته ظرف دردار مخصوص فريزر بچينيد. سپس به فريزر منتقل كنيد.
- این میوه نباید در دمای اتاق و یا در معرض نور خورشید قرار گیرد، زیرا ارزش تغذیه ای خود را از دست می دهد. جالب است بدانید که با گذشت هر یک روز، درصدی از ویتامین های این میوه از بین می رود، مثلا بعد از شش روز، ۵ درصد از ویتامین C موجود در آن کم خواهد شد.
- تنها فریز کردن توت فرنگی است که می تواند تا حدودی ویتامین C ( حساس ترین جزء تشکیلدهنده این میوه ) موجود در آن را حفظ کند، زیرا در غیر این صورت، یعنی در حین تهیه مربا یا کنسرو آن ( برای جلوگیری از تغییر رنگ این میوه در حین پخت به آن کمی آب لیمو اضافه کنید ) و یا حتی خشک کردن این میوه بسیاری از ویتامین های آن از بین خواهند رفت و تنها فیبر و املاح در آن باقی خواهد ماند؛ آن هم به مقدار جزیی.