آموزش طرز تهیه بهترین هات چاکلت


شاید هیچ چیزی آرام بخش تر از یک لیوان شکلات داغ، وجود نداشته باشد.

این نوشیدنی دلچسب، در روزهای سرد زمستانی، پس از یک روز کاری، خیلی می چسبد. در این چگونگی دو روش تهیه شکلات داغ را به شما آموزش می دهیم که ۴ تا ۶ دقیقه زمان می خواهد.

روش ۱ از ۲ : با شکلات تخت

مواد لازم برای تهیه شکلات داغ:

شکلات تخته ای : ۱۷۰ گرم

شیر ( ترجیحا کم چرب ) : ۴ لیوان (۱ لیتر)

خامه و کمی نمک : دلخواه

طعم دهنده دلخواه از قبیل وانیل، نعناع و ادویه جات و … : دلخواه

۱. شکلاتی با کیفیت تهیه کنید. کسانی که شکلات سفید دوست دارند نیز می توانند شکلات سفید تهیه کنند. شکلات های طعم دار نیز نوشیدنی تان را خوش طعم خواهند کرد؛ اگر شکلاتی با طعم دلخواه خود می شناسید، آن را بخرید تا دیگر نیازی نباشد که طعم دهنده های دیگری به آن اضافه کنید.

چگونه شکلات داغ درست کنیم

۲. شکلات را آماده کنید. با استفاده از یک چاقوی محکم و تیز، شکلات ها را تکه تکه کنید. هر چه تکه های شکلات کوچک تر باشد، نوشیدنی سریع تر حاضر خواهد شد. در دستور تهیه اصلی این نوشیدنی، ۵۰ گرم شکلات در هر ۴۰۰ گرم نوشیدنی آمده است. برای تنظیم غلظت نوشیدنی، می توانید میزان شکلات و یا شیر را اضافه یا کم کنید.

چگونه شکلات داغ درست کنیم

۳. شکلات را ذوب کنید. در قابلمه ای دو لیتری، با حرارتی ملایم، شکلات را با ۱ فنجان (۲۵۰ میلی لیتر) شیر، داغ کنید تا شکلات کاملا ذوب شود. البته می توانید به جای اینکه این مخلوط را روی حرارت مستقیم قرار دهید، کمی آب را بجوشانید و ماهیتابه ای را داخل آن قرار داده و شکلات را به طور غیر مستقیم ذوب کنید.

پس از ذوب شدن، می توانید کمی خامه به آن اضافه کنید و مخلوط شکلات و خامه ( گاناش ) درست کنید. زمانی که شیر داغ را داخل لیوان ریختید، می توانید این مخلوط گاناش را به آن اضافه کنید.

در حالی که گاناش را آماده می کنید، می توانید طعم دهنده نیز به آن اضافه کنید. زمانی که از حرارت غیرمستقیم استفاده می کنید، مطمئننا شکلات خوش مزه تری خواهید داشت، اما باید مراقب داغ بودن قابلمه و یا ماهیتابه باشید.

چگونه شکلات داغ درست کنیم

۴. طعم دهنده اضافه کنید. هر طعم دهنده ای که می خواهید، از قبیل نمک، دارچین و غیره را در این مرحله اضافه کنید. اگر می خواهید طعم دهنده ها طعم خود را بهتر به نوشیدنی دهند، زمان بیشتری را باید در مخلوط بمانند؛ در غیر این صورت دیگر نیازی به گذشت زمان نیست.

چگونه شکلات داغ درست کنیم

۵. کمی شعله را زیاد کنید. پس از اضافه کردن طعم دهنده، باقی شیر را اضافه کنید. و آن را هم بزنید. اگر نقطه های سیاه رنگ در مایع دیدید نگران نباشید: این نقاط سیاه در حقیقت تکه های ذوب نشده ی شکلات هستند و با حرارت بیشتر ذوب خواهند شد.

بعضی اوقات باید شکلات را بیشتر حرارت داد تا کاملا ذوب شود.

اگر مخلوط تان خیلی گرم شد و فکر می کنید که شروع به سوختن می کند، قابلمه را از روی گاز بردارید و به هم زدن ادامه دهید و منتظر باشید تا کمی حرارت آن کم شود. زمانی که دمای مخلوط کم تر شد، دوباره قابلمه را وی گاز قرار دهید. دقت کنید که مخلوط تان نجوشد.

چگونه شکلات داغ درست کنیم

۶. نوشیدنی تان آماده است. در لیوان و یا فنجان سرو نمایید. می توانید آن را با برگ نعناع، تکه های دارچین و یا خامه ی زده شده تزیین نمایید.

چگونه شکلات داغ درست کنیم

روش ۲ از ۲ : با پودر کاکائو

پودر کاکائو : ۱/۲ پیمانه

شکر : ۱/۲ پیمانه

شیر ( ترجیحا کم چرب ) : ۴ لیوان (۱ لیتر)

آب : ۱/۴ پیمانه ( ۶۰ میلی لیتر )

طعم دهنده دلخواه : مانند روش اول

۱. کار را با پودر کاکائویی مرغوب شروع کنید. تفاوت بین شکلات و کاکائو در این است که شکلات حاوی بخش چرب دانه ی کاکائو (کره ی کاکائو) می باشد.پودر کاکائو چیزی است که پس از خارج ساختن کره ی کاکائو، بر جای می ماند.

در حقیقت طعم این دو تا حدودی متفاوت است و بهتر است که شکلات داغ را زمانی با پودر کاکائو درست کنید که شکلات تخته ای در دسترس نداشته باشید.

۲. پودر کاکائو، شکر و نمک را مخلوط کنید. در ظرفی به گنجایش دو لیتر، مواد را تفت دهید تا با هم مخلوط شوند. آب را اضافه کنید و آن را هم بزنید.

۳. روی حرارت ملایم، بپزید. هم زدن مکرر، مخلوط را به لحظه ی جوشیدن نزدیک می کند. هم زدن را متوقف و حرارت را کم کنید و بگذارید مخلوط به مدت دو دقیقه بجوشد. همانند روش اول، می توانید در این لحظه، طعم دهنده های مورد علاقه تان را اضافه کنید.

۴. شیر اضافه کنید. به آرامی شیر را اضافه کنید و در حال اضافه کردن، هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود. مخلوط را تا داغ شدن کامل، هم بزنید و نگذارید که مخلوط بجوشد.

۵. نوشیدنی تان را در لیوان و یا فنجان سرو نمایید.

نکات آموزشی این بخش :

  1.  اگر می خواهید نوشیدنی تان کف داشته باشد، مقداری از شکلات داغ را داخل لیوان بریزید و سپس به مدت ۱ دقیقه آن را داخل مایکروفر قرار دهید. می توانید برای داشتن طعم بهتر، داخل آن مارشملو نیز قرار دهید.
  2.  مقداری نشاسته ذرت می تواند مخلوط شکلات را پرملات و سنگین تر کند.
  3.  شکلات داغ کالری بالا و خوشبختانه کلسترول بسیار پایینی دارد.