غلبه بر تنهایی با راهکار هایی که زندگی را زیباتر می‌کند


آیا تاکنون احساس دلتنگی، افسـردگی، طردشدگی، بی ارزشی و تنهایی را تجربه کرده اید؟ ما در جامعه ای زندگی می کنیم که به ما دیکته می کند همیشه لبخند روی لب داشته باشیم، به همین خاطر برخورد با غم و غصه کمی برایمان دشوار می شود. اما ناراحتی و غم و اندوه بخشی طبیعی از زندگی همه مردم است. حال اگر برای شما خیلی سخت است می توانید از این مقاله ایی که برای شما آماده کرده ایم استفاده کنید و نحوه کنار آمدن با تنهایی را یاد بگیرید.

بخش ۱ از ۳ : آرامش دادن به خود در تنهایی

۱. درک کنید که شما تنها نیستید. همه ما تنها می شویم اما این بدان معنی نیست که شما مشکلی دارید یا رفتار غلطی از شما سر زده است. افرادی در طول تحولات زندگیشان مستعد به تنهایی هستند، مخصوصاً کسانی که برای رسیدن به زندگی بهتر تلاش می کنند. اگر شما از جهاتی در حال تغییر در خودتان هستید مانند پیدا کردن راه های جدیدی برای زندگی کردن، بنابراین، شما قطعاً کمی تنها خواهید شد زیرا شما به دنبال افراد جدیدی برای در میان گذاشتن افکار و علایقتان هستید.

چگونه با تنهایی خود کنار بیاییم

۲. در فعالیت های گروهی شرکت کنید. به یک تیم ورزشی بپیوندید یا به کلاس بروید. به انجام کارهایی در جامعه داوطلب شوید. اگر شما فردی خجالتی و کمرو هستید، برای انجام فعالیت های اجتماعی، گروهی را بیابید حتی اگر مجبور هستید آنلاین باشید و آن فعالیت را به صورت آنلاین انجام دهید.

چگونه با تنهایی خود کنار بیاییم

۳. به خودتان اجازه ندهید در تنهایی غرق شوید. به جای اینکه دائماً احساس تنهایی کنید، خودتان را به انجام کاری مانند پیاده روی، کتاب خواندن یا دوچرخه سواری مشغول کرده تا ذهنتان مشغول شده و کمتر احساس تنهایی کنید. فعالیت ها و سرگرمی های جدید را امتحان کنید و از انجام چیزهای جدید نترسید.

چگونگی کنار آمدن با تنهایی

۴. انجام فعالیت های اجتماعی خود را از سر بگیرید. در بسیاری از موارد، شریک زندگیتان یا دوست شما در کنار شما نیست اما آن فعالیت ها و سرگرمی هایی که قبلاً با او انجام می دادید، هنوز وجود دارند. به عنوان مثال، اگر گاهی اوقات برای شام با او به رستوران یا برای تماشای فیلم سینمایی به سینما می رفتید، با وجود اینکه او در کنار شما نیست، خودتان به سینما یا رستورانی زیبا بروید. اگرچه انجام چنین کارهایی به تنهایی برای اولین بار سخت است چون شما قبلاً این کارها را با شخص دیگری انجام می دادید اما نگذارید این عادت شما را عقب نگه دارد. عجیب نیست که برای خودتان لباس های زیبا پوشیده و به رستوران بروید و کارهایی را به تنهایی انجام دهید. هنگامی که شما دلیل انجام این کارها را در گذشته به یاد بیاورید، می توانید دوباره از انجام آن کارها لذت ببرید.

چگونگی کنار آمدن با تنهایی

۵. یک حیوان خانگی بیاورید : اگر واقعاً به سختی می توانید خودتان را مشغول کنید، می توانید یک حیوان خانگی مانند سگ یا گربه داشته باشید. برای قرن ها حیوانات خانگی همراهانی اهلی برای انسان ها شده اند به این دلیل که دریافت محبت و اعتماد از یک حیوان می تواند تجربه فوق العاده تاثیرگذاری باشد.

چگونه با تنهایی خود کنار بیاییم

بخش ۲ از ۳ : بازگشت به اجتماع

۱. به افرادی که می شناسید، زنگ بزنید یا دور هم جمع شوید. حتی اگر در حال حاضر مایل نیستید با آن فرد در ارتباط باشید اما ارتباط انسانی موجب می شود شما بتوانید براحتی با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنید.

۲. در روابط اجتماعی خود ابتکار عمل به خرج دهید. برای برقراری ارتباط با دیگران، منتظر نباشید که آن ها به این کار اقدام کنند: خودتان پیش قدم شوید. اگر مایل هستید آن شخص را به خوردن یک قهوه و یا صحبت کردن دعوت کنید. شما باید همیشه پیش از اینکه دیگران به شما ابراز علاقه کنند، شما این کار را انجام دهید.

راههای کنار آمدن با تنهایی

۳. زمانی را با خانواده تان بگذرانید. حتی اگر شما در گذشته رابطه خوبی با یکی از اعضای خانواده تان نداشته اید، فرصت هایی وجود دارد که آن ها پیشنهاد ارتباط مجدد شما را خواهند پذیرفت. می توانید دوستانتان را به دیگران معرفی کنید و افراد جدید را با آن ها ملاقات کنید. این کار به شما کمک می کند که در جمع کمتر احساس تنهایی کنید.

راههای کنار آمدن با تنهایی

۴. به یک گروه آنلاین بپیوندید. گاهی اوقات چنین کاری می تواند کمک کننده باشد. افکار و تجربیات خود را با آن ها به اشتراک بگذارید یا از افرادی که موقعیت مشابه شما را تجربه می کنند، سوالاتی بپرسید. انجمن های آنلاین اغلب به شما این امکان را می دهند که در در عین حال که به دیگران کمک می کنید، به خودتان نیز کمک کنید.

چگونه با تنهایی خود کنار بیاییم

بخش ۳ از ۳: لذت بردن از تنهایی خود

۱. بین تنها بودن و موقعیت تنهایی فرق قائل شوید. منظور از تنها بودن هنگامی است که شما از تنها بودن ناراحت هستید. موقعیت تنهایی هنگامی است که شما از آن شرایط شاد و خوشحال هستید. سعی کنید با موقعیت تنهایی مشکلی نداشته باشید و از تنهایی لذت ببرید. اوقات تنهایی می تواند لذت بخش و مفید باشد.

روش های کنار آمدن با تنهایی

۲. خودتان را شاد کنید و برای این کار وقت بگذارید. ما معمولاً بیشتر وقت خودمان را به دیگران اختصاص می دهیم و از خودمان غفلت می کنیم. اگر شما یک دوره تنهایی را تجربه می کنید، سعی کنید از آن برای انجام کارهایی که تمایل دارید، برای خودتان انجام دهید، استفاده کرده و بهره ببرید. تنهایی می تواند یک فرصت فوق العاده ای باشد و شما باید خوشحال باشید.

روش های کنار آمدن با تنهایی

۳. به یک باشگاه ورزشی بروید. هنگامی که ما پر مشغله هستیم، ورزش کردن و مراقبت از بدنمان معمولاً اولین چیزی است که کنار گذاشته شده و از آن غفلت می کنیم. اگر زمان کمتری را با افراد دیگر می گذرانید، سعی کنید زمانی را برای ورزش کردن اختصاص دهید. اگر برای ورزش کردن به باشگاه می روید حتی ممکن است تعدادی دوست جدید یا فرد خاصی را در آن مکان ملاقات کنید.

۴. مهارت جدیدی را یاد بگیرید. اگر می خواهید که از اوقات تنهایی خود استفاده کرده و از آن لذت ببرید، مهارت جدیدی را یاد بگیرید. شما می توانید نواختن یک ساز، طراحی یا آموزش رقص را یاد بگیرید. رفتن و یادگیری این مهارت ها با دیگران، سبب ملاقات شما با افراد جدید و بروز احساسات شما می شود. تنهایی تان را به چیزی زیبا تبدیل کنید.

نکات آموزشی این بخش :

۱- روحیه و جوی مثبت ایجاد کنید. درک کنید که تنهایی می تواند زمان مناسبی برای تجربه چیزهای جدید، ریلکسیشن یا آرامش یا پرورش استعداد و خلاقیت شما باشد. برخی از شخصیت های معروف زمان زیادی را به تنهایی سپری کرده اند.

۲- به خاطر داشته باشید که شما تا حدودی کمرو و خجالتی هستید چون دیگران نیز همین طور هستند. راحت باشید، دیگران به نقص های شما توجه نمی کنند، آن ها بیشتر به رفتار و اعمال خودشان توجه و تمرکز دارند.

۳- یاد بگیرید که خودتان به تنهایی شاد باشید. هنگامی که خودتان را دوست دارید، آن در روحیه و چهره شما نشان داده می شود. مردم دوست دارند با افراد شاد و با اعتماد به نفس رابطه داشته باشند.

۴-بدانید که یک شخص حتی در میان جمع هم می تواند تنها باشد. شما ممکن است خانواده، دوستان و آشنایانی داشته باشید اما هنوز احساس تنهایی کنید. برای برخی از افراد، برقراری ارتباط با افرادی که در کنارشان هستند، سخت است. در این مورد، دریافت مشاوره می تواند مفید و موثر باشد.