طرز تهیه سرکه سیب خوشمزه و طبیعی مرحله به مرحله


سرکه سیب دارای خواص بسیار زیادی می باشد که برای بدن بسیار عالی می باشد و از سیب شیرین درست می شود. سالیان سال مردم معتقد بودند سرکه سیب، بعنوان ماده ای بر علیه عفونت و حتی پوکی استخوان و نیز برای هضم بهتر مواد غذایی موثر است. سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده است. ضد باکتری و ضد قارچ است و باعث ارتقاء عمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می شود. در این چگونگی روش درست کردن سرکه سیب را می خواهیم آموزش دهیم. همراه ما باشید.

۱ سیب را کاملاً بشویید. سیب را به چهار قسمت نموده و دم و هسته های آن را جدا کنید.

چگونه سرکه سیب درست کنیم

۲ سیب ها در ظروف پلاستیکی یا لعابی بریزید و به ازاء هر یک کیلوگرم سیب ۵/۱ لیتر آب به آن اضافه می کنیم.

  • اگر سیبها چروکیده باشند و یک تا دو ماه از فصل برداشت آنها گذشته باشد به ازائ هر کیلوگرم سیب دو لیتر آب به آن اضافه می شود.

۳ مخلوط سیب و آب را به مدت ۳ تا ۴ روز در جای تمیز می گذاریم و هر روز به هم می زنیم.

۴ مخلوط را در یک دبه پلاستیکی می ریزیم بطوری که ۴/۱ بالای دبه خالی باشد تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد.

۵ دبه را در جای گرم نگهداری می کنیم تا زودتر تبدیل به سرکه شود و در مدت ۴ تا ۵ روز مرتب هر روز هم می زنیم تا زمانی که درب ظرف را بر می داریم مواد ته نشین شده و آب روی آن قرار بگیرد دربظرف را می بندیم به مدت ۲۵ تا ۳۰ روز می ماند تا تبدیل به سرکه شود پس از طی این مدت ۲۵ روز، مزه آن را می چشیم اگر مزه مناسبی داشت سرکه را صاف می کنیم تا مایع زلال سرکه بدست آید.

نکات آموزشی این بخش :

۱- اگر سیب شیرین نباشد، مایع حاصله ترش نخواهد شد. لذا باید حتماً از سیب شیرین استفاده شود.

۲- اگر سیب خیلی آبدار و شیرین باشد، هر یک کیلوگرم سیب حدود ۷۰۰ گرم سرکه می دهد. در حالت معمول هر یک کیلو گرم سیب حدود نیم کیلو گرم سرکه می دهد.

۳- در افرادی که داروهای دیورتیک ( ادرارآور ) مصرف می کنند، مصرف سرکه سیب، باعث جایگزین شدن و جبران پتاسیم از دست رفته می شود. برای این منظور دو قاشق مرباخوری سرکه سیب را با مقداری آب مصرف کنید.