آسان ترین روش کاهش حجم عکس آنلاین


م کردن حجم عکس یکی از دغدغه‌های مهم کاربران اینترنت است، چه بخواهید عکس پرسنلی خود را برای انجام امور اداری در سایت‌های مختلف بارگذاری کنید و چه صاحب یک سایت اینترنتی باشید و شغل شما ایجاب کند که عکس‌های زیادی را آپلود کنید، حتماً با محدودیت حجم عکس مواجه هستید.

همه راه‌های کم کردن حجم عکس

کم کردن حجم عکس در کامپیوتر

عکس‌ها فوق‌العاده‌‌اند! آنها بیانگر خاطرات و تجربیات مورد علاقه ما هستند. متأسفانه، عکس‌های دیجیتالی بخصوص انواع باکیفیتشان فضای زیادی را در دستگاه‌های ما اشغال می‌کنند. بنابراین ممکن است بخواهید کم کردن سایز عکس را امتحان کنید تا کمی فضا آزاد کنید.

کم حجم کردن عکس مزیت‌های زیادی دارد مثلاً با کم کردن حجم عکس می‌توانید فضای ذخیره سازی بیشتری داشته باشید و در واقع در میزان حافظه مصرفی دستگاه خود صرفه‌جویی کنید.

کم کردن حجم عکس ساده است. بسته به نوع تصاویری که می‌خواهید اندازه آنها را کاهش دهید، قصد استفاده از عکس‌ها، نوع دستگاهی که دارید و از چه نوع نرم افزاری برای کاهش سایز عکس استفاده می‌کنید، روش‌ها کمی متفاوت خواهند بود. برای اینکه بتوانیم تصمیم بگیریم که چه روشی را برای کم کردن حجم عکس ترجیح می‌دهیم، ابتدا باید انواع فرمت‌هایی که یک عکس دیجیتال می‌تواند در آنها قرار بگیرد را بشناسیم.

قطعاً نام “JPEG” (جی‌پِگ) یا “PNG” چندین بار به گوشتان خورده و برایتان آشناست، احتمالاً هم می‌دانید که این اسامی مربوط به قالب و یا همان فرمت عکس‌های دیجیتال هستند، ولی تا به حال به این فکر کرده‌اید که این فرمت‌ها عملاً چه معنایی دارند و چه تفاوتی میان آنها وجود دارد؟ در واقع بجزء متخصص‌های گرافیکی‌، کمتر پیش می‌آید که یک فرد عادی با فرمت‌های تصاویر دیجیتال آشنا باشد و بداند چه تفاوتی با یکدیگر دارند.

در واقع تنها فرمت‌هایی که برای یک عکس دیجتیال وجود دارد اینها نیستند و اصولاً یک عکس‌ می‌تواند با قالب‌های گوناگونی وجود داشته باشد که در ادامه کاربردی‌ترین آنها را معرفی و به صورت مختصر بررسی می‌کنیم…

عموماً فایل‌های تصاویر در یکی از دو دسته‌ی “Raster images” و “Vector images” قرار می‌گیرند.

Raster images در واقع همان عکس‌های پیکسلی (شطرنجی) هستند که با آنها سروکار داریم. هر عکس پیکسلی از مجموعه‌ای نقطه تشکیل شده‌ که به هر یک از این نقاط، یک پیکسل گفته می‌شود. هر پیکسل یک رنگ مشخص دارد. برخی از تصاویر پیکسل‌های بیشتری نسبت به سایرین دارند. انواع مختلفی از تصاویر دیجیتالی وجود دارد که از میلیون‌ها پیکسل تشکیل شده و حجم آنها را افزایش می‌دهد. (این تصاویر فضای ذخیره‌سازی زیادی را اشغال می‌کنند که در صورت ارسال ایمیل یا انتقال آنها به دستگاه یا کامپیوتر دیگر می‌تواند مشکل ایجاد کند. راه حل این مسئله کوچک کردن حجم عکس است که بدون نیاز به تغییر اندازه تصویر، اندازه عکس را کاهش می‌دهد.)

این عکس‌ها به رزولوشن وابسته‌اند و عملاً در یک سایز کاملاً مشخص وجود دارند. از پرکاربردترین انواع عکس‌های پیکسلی می‌توان JPEG، PNG، GIF و TIFF را نام برد.

  • در واقع JPEG و JPG هر دو یکی هستند (Joint Photographic Experts Group). فایل‌ها در این فرمت به دلیل فشرده‌سازی بالا و حجم کمی که دارند بسیار پرطرفدارند و اصولاً معروف‌ترین فرمت برای استفاده در فضای وب محسوب می‌شوند.
  • فرمت PNG (Portable Network Graphics) هم یکی از فرمت‌هایست که احتمالاً نام آن را شنیده‌اید. عموماً عکس‌ها در این فرمت کیفیت بالایی دارند و فشرده‌سازی کمتری در آنها صورت می‌گیرد.
  • GIF (Graphics Interchange Format) را هم قطعاً می‌شناسید. این فرمت حجم بسیار کمی را اشغال می‌کند و برای نمایش تصاویر متحرک انتخابی مناسب و بهینه محسوب می‌شوند.
  • TIFF (Tagged Image File Format) هم به دلیل کیفت بالایی که عکس‌ها در این فرمت دارد عموماً برای پرینت تصاویر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Vector images انعطا‌ف‌پذیری بسیار بیشتری دارند، چرا که به جای پیکسل‌ها با استفاده از فرمول‌های متناسب ساخته می‌شوند. همانطور که نام این دسته از عکس‌ها پیداست، در اینجا ما با بردار سروکار داریم. عملاً به جای اینکه برای نمایش تصویر از پیکسل استفاده شود و اطلاعات هر پیکسل به صورت جداگانه ذخیره شود، عکس‌ها به وسیله‌ی فرمول‌های ریاضی تعریف می‌شوند. برخلاف Raster images عکس‌های وکتوری به رزولوشن بستگی ندارند و وقتی عکسی را بزرگ یا کوچک می‌کنید، اندازه‌ی تصویر تغییر می‌کند، اما جزئیات کم یا زیاد نمی‌شوند و پیکسلیشن اتفاق نمی‌افتد.

احتمالاً با عکس‌هایی در قالب وکتوری کمتر برخورد می‌کنید و حتی اگر با آنها سروکار داشته باشید هم نیازی به کم حجم کردن عکس در آنها ندارید، در نتیجه بیشتر به این فرمت نخواهیم پرداخت.

عملاً برای کاهش حجم عکس ۳ روش وجود دارد:

  • می‌توان به وسیله‌ی کم حجم کننده عکس فایل آن را فشرده (compress) کرد.
  • می‌توان رزولوشن آن را کاهش داد.
  • می‌توان برای کم حجم کردن عکس به میزان کم فراداده‌های (metadata) آن را پاک کرد.

به طور کلی گزینه‌های کاهش حجم عکس زیادی وجود دارد که به حجم فایل، اندازه تصویر و کاربرد عکس بستگی دارد. در ادامه به روش‌های کم کردم حجم فایل عکس می‌پردازیم.

کم کردن حجم عکس در اندروید

اگر شما هم با این سوال که چگونه حجم عکس را کم کنیم در گوشی مواجه شده اید ، در اینجا به معرفی چند برنامه‌یموثر برای کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت اندروید می‌پردازیم که کاربر باید درباره‌ی اینکه کدام یک به بهترین وجه نیازش را برآورده می‌کند، تصمیم بگیرد.

Photo Compress 2.0 برنامه کم کردن حجم عکس اندروید
Photo Compress 2.0 برنامه برای کم کردن حجم عکس اندروید که به صورت رایگان است و می‌توانید آن را از فروشگاه گوگل پلی دانلود کنید و خبر خوب اینست که در این اپلیکیشن خبری از تبلیغات نیست. برای کاهش حجم بالای تصاویر به حجم کمتر بدون اینکه کیفیت آنها را قربانی کنید، می‌توانید از این برنامه استفاده کنید. علاوه بر فشرده‌سازی، می‌توانید تصاویر را نیز در صورت لزوم تغییر اندازه داده و برش دهید.

این یک برنامه‌ی ساده و آسان با بهره‌گیری از گزینه‌های بصری متنوع محسوب می‌شود. می‌‌توانید عکس‌های تغییر سایز داده شده را دقیقاً از خود برنامه به اشتراک بگذارید. اگر به هر دلیلی از تغییرات ایجاد شده راضی نیستید، می‌توانید تغییرات را بازنشانی کرده و با استفاده از مقادیر مختلف، فشرده‌سازی یا تغییر اندازه را امتحان کنید.

پس از اعمال تغییرات عکس می‌توانید آن را با نام جدید یا اصلی ذخیره کرده و از برنامه خارج شوید. متناوباً، می‌توانید عکس ویرایش شده را با عکس اصلی جایگزین کنید یا به صورت خودکار در پوشه Photo Compress ذخیره شود.

چگونه حجم فایل چندین عکس را در گوشی کم کنیم ؟

به منظور کم کردن حجم عکس در گوشی موارد زیرا دنبال کنید:

-به گالری عکس یا برنامه‌ای بروید که به شما امکان می‌دهد چندین عکس را انتخاب کرده و به اشتراک بگذارید.

-عکس‌ها را انتخاب کنید و آنها را با Photo Compress به اشتراک بگذارید.

-اکنون برنامه Photo Compress را باز کرده و عکس‌ها را در صورت لزوم تغییر حجم یا اندازه بدهید.

کم کردن حجم عکس اندروید با LIT Photo Compress & Resize

روش دیگر استفاده از برنامه‌ی محبوب LIT Photo Compress & Resize است که علاوه بر برخورداری از رابط کاربری آسان، در عرض چند دقیقه نتایج چشمگیری ایجاد می‌کند. این برنامه دارای یک سیاست فشرده‌سازی هوشمند است، که باعث کم کردن حجم عکس در گوشی می‌شود بدون اینکه کیفیت آن چندان دستخوش تغییر شود. نحوه کم کردن حجم فایل عکس با گوشی از طریق این برنامه به این صورت است که در درجه اول تعداد رنگ‌های تصویر را کاهش می‌دهد تا از اندازه آن بکاهد، اما محصول نهایی به ندرت اثری از خود برجای می‌گذارد.

علاوه بر این، این برنامه رایگان همچنین به شما گزینه‌های فشرده‌سازی زیادی را داده و حتی به شما امکان می‌دهد وضوح اصلی را حفظ کنید.

برنامه and Picture Resizer برای کاهش حجم عکس در اندروید

برای کم کردن حجم عکس در اندروید این برنامه‌ی رایگان از فروشگاه گوگل پلی قابل بارگیری بوده و امکان کاهش حجم عکس در اندروید را فراهم کرده و همچنین می‌تواند اندازه تصاویر را تغییر دهد. این اپلیکیشن همچنین اطمینان می‌دهد که کیفیت تصویر از بین نمی‌رود یا فقط اندکی کاهش می‌یابد.

عکس تغییر یافته به طور خودکار در گالری در پوشه PhotoResizer ذخیره می‌شود. از این برنامه نیز می‌توان برای فشرده‌سازی چندین تصویر به صورت دسته‌ای هم بهره برد.

کم کردن حجم عکس در گوشی ایفون

با نحوه پایین اوردن حجم عکس برای ایفون آشنا شوید برای پاسخ به این سوال که چگونه حجم عکس را در گوشی ایفون کم کنیم می‌توانید با استفاده از برنامه کاهش حجم عکس برای ایفون (Compress Photos) اندازه‌ی تصاویر PNG JPEG و HEIF را کاهش داده و فضای ذخیره‌سازی را در گوشی اپل خود احیا کنید.

– برای کم کردن حجم عکس در ایفون برنامه‌ی Compress Photos را به صورت رایگان از App Store بارگیری کنید.

– برنامه را اجرا کنید و روی نماد ”+” در وسط صفحه ضربه بزنید. همه آلبوم‌های عکس موجود در گوشی شما نشان داده می‌شود. یک آلبوم را باز کنید و یک یا چند عکس را انتخاب کرده، سپس روی گزینه‌ی انتخاب ضربه بزنید.

– در ادامه کم کردن حجم عکس در آیفون دو گزینه پیش روی شما قرار دارد: کیفیت تصویر و ابعاد تصویر. هرچه حجم عکس کمتر شود، بالطبع سطح کیفیت کاهش می‌یابد. به همین ترتیب، می‌توانید اندازه تصاویر را کاهش دهید تا حجم فایل عکس کمتر شود.

– هنگامی که برنامه پردازش تصاویر را به پایان رساند، آنها به طور خودکار در گوشی ذخیره می‌شوند. آنها همچنین به صورت اتوماتیک به یک آلبوم ایجاد شده به نام Compress Photos اضافه می‌شوند تا بتوانید آنها را به راحتی پیدا کنید.

– اکنون شما می‌توانید عکس‌های اصلی را حذف کنید تا از حافظه موبایل به صورت بهینه استفاده کرده باشید. بسته به نیاز خود، می‌توانید این گزینه را انتخاب کرده یا عکس‌های اصلی را همچنان در موبایل خود داشته باشید.

معرفی سایت برای کاهش حجم عکس آنلاین
ساده‌ترین روش برای فشرده کردن فایل، کم کردن حجم عکس انلاین و با استفاده از سایت‌هاییست که به صورت رایگان امکانات و قابلیت‌های زیادی برای کوچک کردن عکس را در اختیارتان قرار می‌دهند.

کاهش حجم عکس انلاین با استفاده از برنامه‌های رایگان و سایت‌ها

سایت کم حجم کننده عکس Optimizilla

Optimizilla یک ابزار کاهش حجم عکس آنلاین رایگانست که می‌تواند حجم تصاویر JPEG و PNG را کم کند. ویژگی نوار لغزنده قبل و بعد به شما امکان می‌دهد قبل از ادامه، کیفیت نسخه فشرده را مشاهده کنید. شما می‌توانید ۲۰ تصویر را همزمان بارگذاری کنید. متأسفانه، Optimizilla از فایل‌های PDF پشتیبانی نمی‌کند.

تغییر حجم عکس آنلاین با استفاده از Optimizilla به این صورت است:

۱. کم حجم کننده عکس اوپتیمیزیلا را در مرورگر رایانه خود باز کنید.

۲. در ادامه کاهش حجم عکس آنلاین روی “Upload files” در بالای صفحه کلیک کنید. با این کار پنجره File Explorer باز می‌شود.

۳. با نگه داشتن کلید “Control” و کلیک بر روی هر عکس، تصاویری را که می‌خواهید بارگذاری کنید انتخاب کنید. شما می‌توانید ۲۰ تصویر را همزمان برای کاهش حجم تصویر بارگذاری کنید.

۴. گزینه “Open” ​​را در گوشه سمت راست پایین پنجره انتخاب کرده تا تصاویر را در وب‌سایت Optimizilla بارگذاری کنید. با کلیک بر روی لیست تصاویر کوچک، عکسی را برای کم کردن حجم انتخاب کنید…

۵. برای مشاهده نسخه فشرده نشده در سمت چپ و نسخه فشرده در سمت راست می‌توانید به پایین بروید. برای افزایش یا کاهش حجم عکس اسلایدر کیفیت در سمت راست را به بالا یا پایین بکشید. هر وقت آماده شد “Apply” را انتخاب کنید.

۶. در انتهای مسیر کم کردن حجم عکس “Download All” را در بالای صفحه انتخاب کنید. این قسمت یک پوشه ZIP از تصاویر فشرده شما ایجاد می‌کند که می‌توانید آن را در کامپیوتر خود بارگیری کنید.

سایت TinyPNG، برای کاهش حجم عکس آنلاین jpg

TinyPNG یک سایت کم کردن حجم عکس بدون افت کیفیت ، بهینه شده و آزمایش شده است که می‌تواند تصاویر JPG و PNG را فشرده کند. TinyPGN از تکنیک فشرده‌سازی هوشمند برای پایین اوردن حجم عکس استفاده می‌کند. شما می‌توانید حداکثر ۲۰ تصویر را همزمان (یا ۱۰۰ تصویر در ماه) بارگذاری کنید. حجم تصویر نباید بیش از ۵ مگابایت باشد

squoosh.app یکی دیگر از بهترین سایت های کم کردن حجم عکس انلاین

squoosh.app بهترین سایت کم کردن حجم عکس بدون افت کیفیت است که می‌توانید بیابید و در واقع این سایت همه‌ چیز را در دستان شما قرار می‌دهد و این امکان وجود دارد که به هر اندازه که دوست داشتید کم کردن حجم عکس انلاین را انجام دهید. همچنین در مقاله‌ای جدا به معرفی بهترین اپلیکیشن ها برای ادیت عکس حرفه ای به صورت اختصاصی پرداخته ایم.

یکی از مزایای استفاده از این سایت کاهش حجم عکس اینست که فرمت‌های مختلف در آن پشتیبانی می‌شوند و همچنین شما می‌توانید پس از تغییر حجم عکس آن را با فرمتی بجز قالب اولیه ذخیره کرده و عملاً فرمت آن را تغییر دهید.

سایت compressor.io برای کم کردن حجم عکس بدون افت کیفیت
compressor هم یک سایت کم کردن حجم عکس و همچنین کاهش سایز عکس آنلاین است که کار با آن ساده بوده و از فرمت‌های متفاوت پشتیبانی می‌کند.

شما کار با کدام سایت کم کننده حجم عکس را ترجیح می‌دهید؟