هر وب‌سایت یا وب‌سرویس، برای میزبانی داده‌ها، اطلاعات یا کدهای خود به محیطی امن و پایدار نیاز دارد تا بتواند به کمک آن خدمات خود را به دست کاربران برساند. سرور مجازی یکی از بهترین گزینه‌های میزبانی سرویس‌های مختلف است که امروزه با قیمت‌هایی مقرون‌به‌صرفه و امکاناتی گسترده در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌گیرد. اگر نمی‌دانید VPS چیست، نگران نباشید، در این مطلب قصد داریم علاوه‌بر معرفی سرور مجازی، مزایا و معایب آن را به‌طور کامل شرح دهیم. برای آشنایی بیش‌تر با وی‌پی‌اس حتمن این مقاله را بخوانید.

 

VPS چیست؟

VPS عبارت پرطرفدار این روزهای فضای وب که اسم آن زیاد شنیده می‌شود، کوتاه‌شده‌ی عبارت «Virtual Private Servers» به‌معنی سرور مجازی خصوصی است. به زبان ساده‌تر، سرور، سرویس‌دهنده‌ای است که می‌توان از منابع آن برای کاربردهای مختلف مثل میزبانی وب‌سایت، پراکسی سرور و … استفاده کرد. اگر بخواهید از سرور فیزیکی اختصاصی استفاده کنید، باید هزینه‌ زیادی را بپردازید. اما سرور مجازی که یک بخش مجازی‌شده از سرور اختصاصی است می‌تواند امکاناتی مشابه به زیرساخت‌های کامل و بزرگ را با قیمتی‌مقرون‌به‌صرفه در اختیارتان قرار دهد. شما با خرید VPS می‌توانید با دسترسی‌های سطح بالا محیط سرور را به‌شکل دل‌خواه و متناسب با نیاز خود تنظیم کنید و از منابع اختصاصی آن در مسیر رشد کسب‌وکارتان بهره‌مند شوید.

 

کاربرد سرور مجازی چیست؟

با درک مفهوم VPS، کاربرد آن نیز تا حدودی برای شما ملموس‌ می‌شود. سرور مجازی منابع (حافظه رم، دیسک ذخیره‌سازی، پردازنده و پهنای باند) اختصاصی، امکانات و قابلیت‌های زیادی را در اختیارتان قرار می‌دهد که می‌توانید در زمینه‌های مختلف از آن‌ها استفاده کنید. برای مثال، از VPS می‌توان به‌عنوان فضایی برای میزبانی وب‌سایت‌های پربازدید استفاده کرد.‌ در بازارهای مالی بین‌المللی و رمزارزها که سرعت حرف اول را در معاملات می‌زند، سرور مجازی می‌تواند کیفیت معاملات را با ارایه‌ی IP اختصاصی و اینترنت پرسرعت بهبود دهد. استفاده در قالب کامپیوتر با قدرت پردازشی بالا برای تست و اجرای کدهای برنامه‌نویسی سنگین توسعه‌دهندگان از دیگر مواردی است که می‌توان از وی‌پی‌اس استفاده کرد. در این حالت چندین کاربر از نقاط مختلف جهان به‌شکل ریموت می‌توانند به سرور مجازی متصل شوند و عملیات دل‌خواه‌شان را در آن انجام دهند. از دیگر کاربردهای سرور مجازی می‌توان به پروکسی سرور و استفاده از آن به‌عنوان گیم سرور نیز اشاره کرد.

 

تفاوت VPS و VDS چیست؟

VPS و VDS هر دو سرور مجازی هستند که روی یک سرور فیزیکی به‌شکل مجازی ایجاد شده‌اند. تنها تفاوت این دو سرویس در نوع به اشتراک‌گذاری منابع‌شان است. سرور مجازی اختصاصی یا همان VDS تمام منابع را بدون محدودیت به‌طور اختصاصی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بنابراین منابع سرور (حافظه RAM، فضای ذخیره‌سازی، CPU و پهنای باند) به‌شکل اختصاصی و مستقل از سایر VDSها در اختیارتان قرار می‌گیرد. این سرویس بهترین انتخاب برای وب‌سایت‌های پرترافیکی است که می‌خواهند از سرویس‌های خیلی مشابه به سرور اختصاصی بهره‌مند شوند. در سرور مجازی یا همان VPS اگرچه منابع به‌طور مستقل از سایر VPSها است، اما این سرویس‌ها در برخی مواقع و موارد اندک ممکن است CPU اشتراکی داشته باشد.

همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله تفاوت سرور مجازی و هاست اشتراکی را نیز مطالعه کنید.

 

مزایای سرور مجازی چیست؟

در تکمیل معرفی VPS، بد نیست با مزایای این سرویس کاربردی بیش‌تر آشنا شوید. اولین و مهم‌ترین مزیت وی‌پی‌اس را می‌توان هزینه‌ی مقرون‌به‌صرفه در مقایسه با منابع اختصاصی و پرقدرت آن معرفی کرد. آپ‌تایم و پایداری بالا در این سرویس مثال‌زدنی است و به‌واسطه سخت‌افزارهای پرقدرت همیشه در دسترس کاربران خواهید بود. دسترسی کامل به سرور قابلیتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، زیرا به‌لطف آن امکان نصب سرویس‌ها و برنامه‌های کاربردی فراهم می‌شود و می‌توان عملیات‌های دل‌خواه را روی سرور انجام داد. امنیت از دیگر مزایای بی‌چون‌وچرای سرور مجازی است. در این سرویس به‌دلیل مستقل بودن منابع سرویس‌ها روی سرور فیزیکی، امنیت سرورهای دیگر روی سرویس شما تاثیر نمی‌گذارد و به‌دلیل استفاده از فایروال‌های قدرتمند در سطح زیرساخت، بدون نگرانی می‌توانید داده‌هایتان را در فضایی امن ذخیره کنید. هم‌چنین امکان نصب آنتی‌ویروس و فایروال‌ها نیز روی سیستم‌عامل سرور مجازی توسط کاربر وجود دارد. عملکرد بهینه در ارایه‌ی منابع پرسرعت و پرقدرت نیز یکی دیگر از مزایای این سرویس پرطرفدار است.

معایب سرور مجازی

سرور مجازی هزینه‌ی بیش‌تری نسبت به هاست اشتراکی دارد. اگرچه به‌دلیل ارایه‌ی منابع اختصاصی و باکیفیت نمی‌توان این موضوع را به‌عنوان یک عیب در نظر گرفت، با این‌حال، باید بدانید VPS گران‌تر از هاست اشتراکی است. هم‌چنین، برای مدیریت سرور مجازی به دانش فنی و تخصصی به مراتب بیش‌تری نیاز دارید. چراکه نصب برنامه‌ها و سرویس‌های کاربردی در این سرور به عهده مصرف‌کننده است و به‌لطف دسترسی کامل به سرور امکان انجام تنظیمات سفارشی فراهم می‌شود. بنابراین ممکن است افراد مبتدی در استفاده از این سرویس کمی با مشکل روبه‌رو شوند. در صورت نیاز به منابع پرقدرت برای کسب‌وکارهای خیلی بزرگ (مانند بانک‌ها یا غیره)، استفاده از سرور مجازی نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای بسیار سنگین باشد.

TCP چیست؟

TCP مخفف عبارت «Transmission Control Protocol» به‌معنی پروتکل کنترل انتقال است. در واقع، پروتکل کنترل انتقال به مجموعه‌ای از قوانین استاندارد گفته می‌شود که به رایانه‌ها اجازه می‌دهد در فضای وب با یکدیگر ارتباط بگیرند و به تبادل اطلاعات بپردازند. در شبکه‌ی اینترنت مفهوم TCP با IP گره خورده و به‌شکل TCP/IP دیده می‌شود. در این پروتکل، IP نشانی ارسال و دریافت پیام است و TCP وظیفه‌ی تحویل داده به آی‌پی مقصد را برعهده دارد. به‌طورکلی، تی‌سی‌پی استانداری ارتباطی است که به کاربران کمک می‌کند به وسیله‌ی آن داده‌هایشان را در شبکه‌ای مثل اینترنت با یکدیگر مبادله کنند.

UDP چیست؟

UDP کوتاه‌شده‌ی عبارت «User Datagram Protocol» به‌معنی پروتکل داده‌گرام کاربر با ویژگی بدون ارتباط (Connectionless) است. این پروتکل داده‌ها را به‌شکل فرآیند به فرآیند به کاربران ارسال می‌کند و به‌جای بررسی خطاهای ارسال، بسته‌هایی به‌نام دیتاگرام برای اطمینان از دریافت داده‌‌ها به کاربران می‌فرستد. درحالی‌که پروتکل TCP میزبان به میزبان است. از UDP زمانی استفاده می‌شود که در برنامه‌های در حال اجرا، سربار تا حد ممکن کاهش پیدا کند، به‌همین‌دلیل در این پروتکل بررسی خطاها و تصحیح آن‌ها ضرورتی ندارد.

 

داکر چیست؟

داکر پلتفرم، نرم‌افزاری متن‌باز مبتنی بر سیستم‌عامل (لینوکس، ویندوز …) است که برای ساده‌کردن مراحل ساخت، توسعه، پیاده‌سازی و اجرای برنامه‌ها برای توسعه‌دهندگان ایجاد شده است. این سرویس، مانند یک سرور مجازی است که می‌توانید از سیستم‌عامل دل‌خواه خود برای اجرای تمامی برنامه‌ها با ویژگی‌ها و امکانات مختلف به‌لطف بسته‌های کانتینری استفاده کنید. در این پلتفرم، می‌توان با استفاده از ابزارهایی مثل کانتینر (Container) در محیط‌هایی ایزوله، برنامه‌ها را با نسخه‌ها و پیش‌نیازهای مختلف بدون نیاز به انجام تنظیمات خاصی اجرا کرد. در واقع، Docker مجموعه‌ای از محصولات در قالب پلتفرم به‌عنوان سرویس (PaaS) است و برای تولید بسته‌های نرم‌افزاری از مجازی‌سازی در سطح سیستم‌عامل استفاده می‌کند. این نرم‌افزار برنامه‌ها و متعلقات آن‌ها را به‌شکل جداگانه در نگهدارنده‌هایی به‌نام کانتینر اجرا می‌کند. بنابراین هر برنامه به‌شکل مستقل با نیازمندی‌های خود اجرا می‌شود و نیازی به سفارشی‌سازی و نصب متعلقات برنامه مانند روش‌های معمول نیست.

 

جمع‌بندی

سرور مجازی برای کسب‌‌وکارهایی مناسب است که قصد ندارند هزینه‌های زیرساختی سنگینی را پرداخت کنند و از طرف دیگر می‌خواهند سرویسی پایدار و با منابع اختصاصی داشته باشند.  شما برای خرید سرور مجازی با منابع و سیستم‌عامل دل‌خواه می‌توانید به وب‌سایت آروان کلاد مراجعه کنید و به تناسب نیازهای زیرساختی کسب‌وکار خود بهترین VPS را در اختیار بگیرید. آروان کلاد سرویس VPS را با هزینه مقرون‌به‌صرفه و منابع مقیاس‌پذیر و پایدار در اختیار کاربران قرار می‌دهد.