روش پخت یک زرشک پلوی خوشمزه با مرغ


زرشک پلو با مرغ یکی از مهم ترین غذاهای سفره ایرانی است و معمولا در بیشتر مهمانی ها، شکیل ترین غذای سفره می تواند زرشک پلو با مرغ باشد. اگر انتخاب امشب شما زرشک پلو با مرغ است، پس باید حتما فوت و فن بی نظیر شدن این غذا را هم یاد بگیرید.

این غذا ریشه ای قدیمی در فرهنگ ایرانی ها دارد و آن قدر لذیذ و خوشمزه است که بر سر سفره ی تمام ایرانی ها حتما زرشک پلو را پیدا خواهید کرد. پس در ادامه ی این مطلب از مجله آشپزی شادیما باشید تا دقیق ترین دستور پخت این غذا را برای شما ارائه دهیم.

زرشک پلو با مرغ غذای محبوبی هست که پای ثابت بیشتر مهمانی ها و مجالسه. نه تنها به دلیل طعم خوبی که داره، بلکه به دلیل آسانی تهیه اون در مقدار زیاد، در مهمانی ها میتونه گزینه بسیار مناسبی برای خانوم ها باشه. زرشك از میوه‌هایی است كه در دو نقطه ایران بیش از هر جای دیگری پرورش می‌یابد؛ زرشک قرمز در جنوب خراسان فراوان است و زرشك سیاه در كرمانشاه. به همین دلیل زرشك‌ پلو در مناطقی مانند خراسان طبخ و به سایر نقاط كشور معرفی شده است. با ما همراه باشید تا روش پخت یک زرشک پلو خوشمزه را برای شما کاربران وان هو آموزش دهیم.

مواد لازم برای درست کردن زرشک پلو

مرغ خرد شده ٥ يا ٦ تكه

برنج ٤ الي ٥ پيمانه

رب يك قاشق غذا خوری پر

آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

زعفران يه هشتم قاشق چای خوری

زرشک يك ليوان پلوپزی

خلال بادام و خلال پسته ( در صورت تمایل ) به مقدار لازم

نمك و فلفل به مقدار لازم

يك عدد پياز متوسط ريز خرد شده

۱. آماده کردن مرغ : مرغها را به اندازه ای كه دوست دارید چهار يا هشت تكه كنيد يا اينكه فقط از ران يا سينه مرغ استفاده كنید که مجلسی تر است. تكه هاي مرغ را خوب شسته و كنار بگذاريد. به تمام سطح مرغ نمک بزنید. در قابلمه ای روغن بریزید و مرغ ها را سرخ کنید. وقتی که زیر و روی مرغ ها کاملا سرخ شد از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.

۲. يک پياز را کاملا ريز خرد كنيد و در همان ظرفي كه مرغ را سرخ كرده ايد سرخ كنيد، سپس رب و فلفل و آبليمو را اضافه کنید و چند ثانیه ای تفت بدید.

۳. سسی رو که درست کردید از قابلمه خارج کنید و باز مرغها را درون همون قابلمه بچینید و سس را روی مرغها بریزید. از بغل مرغها سه تا چهار ليوان آب هم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا به جوش بیاد. بعد شعله را كم کنید تا هم مرغ ها کاملا پخته شوند و هم آب خورشت بخار شه و تنها حدود یک لیوان سس در انتهای پخت باقی بماند.

۴. وقتی که خورشت مرغ کاملا آماده بود، مقداری زعفران در آب حل کنید و به مرغ اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه خاموش کنید.

۵. پختن برنج : برای درست كردن برنج هم باید برنج را خوب پاك كنید و بعد با آب ولرم بشویید و با مقداری نمك برای یکی دو ساعت خیس كنید. بعد از اینکه برنج خیس خورد، مقداری آب درون یك قابلمه كه كنجایش جوشیدن برنج را داشته باشد میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد آب برنج را كه خیساندیم خالی میکنیم و برنج را درون آب در حال جوش میریزیم و کمی صبر میکنیم تا دوباره بجوشد. كف برنج را میگیریم و میگذاریم برنج قد بكشد. وقتی چند دانه برنج روی آب آمد میتوانیم برنج را آبكش كنیم.

۶. در قابلمه یك یا دو قاشق روغن ریخته با یك استكان آب اگر دوست داشتید ته دیگتون رنگی باشه یه نوک قاشق چایخوری زعفران یا زردچوبه میریزیم. مقداری برنج روی آب روغن رنگی ریخته با پشت قاشق برنج را صاف میکنیم و مابقی برنج را روی آن میریزیم و یک استكان آب و روغن را هم روی برنج میریزیم. سپس در قابلمه را میبندیم و شعله را زیاد میکنیم و صبر میکنیم. به محضبلند شدن بخار برنج، سریع دم كنی را گذاشته و شعله گاز را كم میکنیم.

۷. آماده کردن زرشک : اون مقدار زرشک را كه پاك كردید اول در یك سبد كوچك خوب بشورید و در ظرفی حدود ٥ دقیقه خیس كنید تا احیانا اگر شن ریزه ای داشته باشه پاك شود. بعد از پنج دقیقه در آبكش بریزید. خلال بادام و پسته را هم بعد از شستن در مقداری كره برای چند ثانیه فقط تفت میدهیم. باید مراقب باشید که سرخ نشه و فقط کمی بوی كره بگیره و از روی شعله بردارید. بعد زرشك را هم در مقداری كره انداخته و روی حرارت ملایم یک تفت كوچك میدهیم. موقع تفت دادت زرشک هم نباید آبش كشیده بشه و تنها در حدی كه بوی كره بگیره کافیه. به دلخواه یک قاشق غذاخوری شكر دوست داشتید به زرشک اضافه کنید و تفت بدید. یك قاشق غذا خوری زعفران حل شده به زرشک اضافه كنید و سریع خاموش كنید.

نکات آمورش این بخش :

۱- زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد.

۲- شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.

۳- ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک است. مرغی که برای این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنم.

۴- برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

۵- بهترین نوشیدنی همراه این غذا یک لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است که به شما پیشنهاد می‌کنم.

۶- برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملاً اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

۶- اگر کم خونی دارید، به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را که آهن بیشتری دارد، انتخاب کنید. همراه این غذا نیز یک لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود ویتامین C در آن باعث می‌شود آهن بیشتری جذب شود.