چگونه کارها را انجام دهیم؟


چه زمانی نیاز به مشاوره خانواده داریم؟

خانواده‌ها در بهترین حالت می تواند احساس عشق، اطمینان و حمایت را به یکدیگر هدیه بخشند، اما در برخی مواقع روابط بین اعضای خانواده می تواند چالش برانگیز است و صرف این که روی مراحل زندگی تاثیر منفی میگذارد، نیاز به مشاوره خانواده برای ظاهر شدن به عنوان یک خانواده سالم ضروری است. اگرچه مشاوره خانواده راهکاری قدرتمند است، اما موانع زیادی وجود دارد که ممکن است خانواده‌ها را از جستجوی حمایت حرفه ای باز نگه دارد.

این موانع شامل مسائل ارتباطی مداوم، نگرانی های مرتبط با سلامت روانی و رویدادهای آسیب زا است که به راحتی دنیای خانواده را تغییر می‌دهد و توانایی هر یک از افراد را برای برقراری ارتباط موثرتر محدود کند. ما هیچگاه نمی‌توانیم از خویشاوندان خونی یا خانواده خود جدا شویم. خانواده مهمترین ارتباطی است که در زندگی تجربه می کنیم و معمولا در اکثر خانواده ها اختلاف نظر، درگیری‌ها و استرس‌های مختلف وجود دارد که با کمک خانواده درمانی می توان مشکلات را رفع کرد.

چه زمانی به مشاوره خانواده مراجعه کنیم؟

چه زمانی نیاز به مشاوره خانواده داریم؟

۱.مقابله با احساسات غم و اندوه

احساساتی که در زمان اندوه تجربه می‌کنیم بسیار شدید و اغلب مضر است. این احساسات ممکن است با عصبانیت، گناه یا تسکین شدید همراه باشد. با کمک یک درمانگر می‌توان هر یک از اعضای خانواده احساس امنیت بیشتری به دست آورد و به تمام افراد درگیر در زمان‌های سوگواری کمک بزرگ کرد.

۲.افسردگی، اضطراب یا بیماری روانی

اگر یکی از افراد خانواده دچار نوسانات خلقی و ناآرامی‌های عاطفی شده است به احتمال زیاد دیگر افراد خانواده را نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند. هنگام بروز این اتفاق حتما از یک درمانگر کمک بگیرید و او به شما آموزش می‌دهد در موقعیت های مختلف چه راهکارهایی موثر است. به جای دور شدن از این دسته افراد خانواده‌ها باید یاد بگیرد همدیگر را حمایت کنند، مسئولیت خود را در خانواده بر عهده بگیرند و به خوبی هر فردی در دیگر اعضای گروه تاثیر مثبتی بگذارند.

۳. سوء مصرف مواد یا اعتیاد

گاهی اوقات یکی از اعضای خانواده از سوء مصرف مواد اعتیاد رنج می‌برد و کل اعضا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این تجربه تلخ خانواده‌ها را آشفته می‌کند و بر اساس مشاهدات، فرزندان یک معتاد بیشترین آسیب را می‌بینند.مشاوره راهکاری عالی برای کمک به شما و خانواده‌تان برای کنار  آمدن با اعتیاد یکی از اعضای خانواده است که باعث می‌شود راهکارهای موثر برای ادامه زندگی روزمره را یاد بگیرید.

۴. جدایی یا طلاق

از دیگر دلایل نیاز به مشاوره خانواده، طلاق است. اغلب اوقات این تجربه موجب می‌شود خانواده‌ها احساس کند کل زندگی آنها زیر و رو شده است و امیدی برای ادامه و تغییر آن ندارد. علاوه براین حضور در خانه‌های جدید آنها را با روتین و پویایی جدید بین والدین روبرو می‌کند. در حالی که یک خانواده درمانگر و کمک گرفتن از یک مشاور خانواده موجب می‌شود با احساس بهتر و عدم تغییر در زندگی حتی در طول جدایی این پروسه را طی کنید.

۵.خیانت

خیانت نیز یکی از رایج‌ترین دلایل نیاز به مشاوره خانواده است که زوج ها را به دنبال مشاوره می‌فرستد. در روابط طولانی مدت این موضوع به اشکال مختلف ظاهر می شود و دلایل بروز آن متعدد و متنوع است. با این حال، خبر خوب این است که با کمک مشاور اکثر زوج ها پس از این تجربه نه تنها روابط خود را بهبود می‌بخشند بلکه قوی تر و حتی نزدیک تر به یکدیگر دوباره به ادامه زندگی می پردازند. پس اگر به دنبال حمایت یک مشاور هستید که زندگی شما و شریک تان را بهبود بخشد و رابطه خود را با یک انگیزه جدید و نوع شروع کنید اصلاً نترسید.

۶. از هم گسیختگی وانزوا

امروزه زندگی‌های روزمره با شلوغی زیادی همراه است و افراد خانواده بیشتر وقت خود را با وسایل تکنولوژی صرف می کنند، طوری که ارتباط بین اعضای خانواده کمرنگ شده است. اگر چنین احساسی دارید با یک مشاوره حرفه‌ای برای برقراری ارتباط بهتر صحبت کنید.

۷. حضور نوجوان در اعضای خانواده

احتمالا خبر دارید که سال‌های نوجوانی پر از احساسات و شور و هیجان است. اگر نوجوان خانواده شما بیش از حد روی دیگر اعضا تاثیر منفی می‌گذارد در جستجوی یک متخصص برای یادگیری بهتر نوجوان با هدف گذراندن این دوره باشید.

۸. فقدان صمیمیت جنسی

سلامت روابط خانواده را میتوان از راه زندگی جنسی زوج‌ها قضاوت کرد. اگر شما و شریک زندگی‌تان دچار فقدان ارتباط جنسی باشید با کمک درمانگر می‌توانید مسائل اساسی را حل کنید. صرف نظر از اینکه این مشکل ممکن است به دلایل مختلف مانند مصرف دارو، مشکلات ارتباطی و افزایش سن اتفاق می‌افتد تاثیر آن بر کل خانواده احساس می‌شود.

۹. خانواده های ترکیبی

این روزها ایجاد خانواده های ترکیبی بسیار به چشم می خورد. زمانی که دو نفر با یکدیگر ازدواج می‌کنند ممکن است یکی یا هر دوی آنها فرزندانی از قبل داشته باشند و این موضوع چالش‌های زیادی را به دنبال خواهد داشت. یک درمانگر خانواده باید در دسترس باشد تا تغییرات و چالش های مربوط به ایجاد این خانواده ترکیبی را بررسی و فضای امن و هماهنگ برای همه افراد خلق کند.

۱۰. کینه به دل گرفتن

هنگامی که یکی از افراد خانواده کینه ای است و دائما از رفتار بقیه شکایت می کند، دیگر افراد خانواده نیز تحت تاثیر او قرار می گیرند. برای مثال، اگر همسرتان به حرف شما گوش نکرد و وارد بازار کاری شد که شما را با ضرر مالی روبرو کرده دائما این موضوع را به او یادآوری می کنید، ممکن است نیاز به جلسات مشاوره داشته باشید.

مشاوره خانواده چگونه مشکلات را برطرف می کند؟

چه زمانی نیاز به مشاوره خانواده داریم؟

مشاور خانواده فردی است که راهکارهایی برای ایجاد و حفظ روابط خانوادگی سالم و کاربردی پیشنهاد می دهد و خانواده ها با هدف شناسایی و رفع مشکلات او را انتخاب می کنند. برخی از مشاوران با بازدید از منزل کار را آغاز می‌کنند و برخی دیگر به صورت مشاوره آنلاین نیز فعالیت خود را انجام می دهند. به طور کلی، آن ها از چندین راهکار کمک می‌گیرند و با توجه به شرایط خانواده بهترین راه حل را پیشنهاد می دهند.

 یکی از مهمترین درمان های مشاوره خانواده، زوج درمانی است. در این روش زن و مرد به صورت جداگانه درمان نمی شوند، بلکه رابطه بین آنها را مورد هدف قرار می گیرد. در موارد زیر با دیگر روش های درمانی که مشاوره خانواده پیشنهاد می دهد آشنا می شوید:

  • حل اختلاف و ناسازگاری زن و شوهر
  • مشاوره پیش از ازدواج
  • فرزندپروری صحیح
  • طلاق عاطفی
  • کنار آمدن با غم فقدان عزیزان
  • مقابله با خشونت خانگی
  • کمک به حل مشکلات ناشی از اعتیاد
  • درمان خیانت زن یا شوهر
  • حل اختلافات زن و شوهر در دوران بارداری

کدام زوج ها از مشاوره خانواده استفاده می کنند؟

چه زمانی نیاز به مشاوره خانواده داریم؟

اکثر زوج ها معتقدند هنگامی که درگیر طلاق هستند باید از مشاوره خانواده استفاده کنند، اما حقیقت این است تا قبل از اوج گرفتن مشکلات باید به فکر رفع آن باشید. مشاوره خانواده برای تک تک اعضا مفید و موثر است و تمام افراد در طول زندگی و روابط خانوادگی باید برای بهبود حس و ارتباطات از روانشناس خوب کمک بگیرند. در موارد زیر با زوج هایی که تصمیم به مراجعه به جلسات درمانی می گیرند آشنا می شوید:

  • زوجین در آستانه طلاق و جدایی
  • زوجین دچار مشکلات بین فرزندی
  • اختلافات میان والدین
  • زوجینی که برای بهبودی روابط خود تلاش می کنند.