آموزش تصویری و مرحله به مرحله طرز تهیه روغن اسطوخودوس در خانه


روغن اسطوخودوس به خاطر عطر خوش بویی که دارد و زیبایی خود سالیان سال است مورد علاقه همگان است. از این روغن در تسکین پوست های آسیب دیده، کمک به خواب یا ایجاد تنها یک روغن مخصوص ماساژ استفاده می شود.

روغن دم کرده اسطوخودوس یا مرهم آن که در زیر معرفی می شوند گزینه های عالی برای مصرف های خانگی هستند.

شما می توانید در عوض نحوه تهیه روغن ضروری اسطوخودوس را بگیرید ولی باید حواستان باشد که این فرآیند می تواند بسیار مشکل باشد و روغنی که گرفته می شود بسیار غلیظ به مقدار اندک باشد که قبل از مصرف باید با روغن دیگری ترکیب شود.

روش ۱ از ۲ : گرفتن روغن دم کرده اسطوخودوس

۱. گل تازه اسطوخودوس را بچینید یا آن ها را به صورت خشک شده بخرید. ساقه آن ها را در امتداد گل ها برش بزنید، طول این برش ها قطعات ۱۵ سانتیمتری یا بلندتر باشد. برگها و ساقه های جوان را می توانید برای دم کردن روغن به همراه گل ها استفاده کنید، گرچه ساقه های چوبی و ضخیم نزدیک به پایه گل را باید بی خیال شد. شما می توانید از جوانه های گل یا گل های که عطر قوی دارند استفاده کنید.

  • می توانید بیشتر از آنچه که حتی نیاز دارید اسطوخودوس بچینید. بعد اگر روغنی که گرفته اید با معیارهای شما همخوانی نداشت نیاز نیست برای خشک شدن دسته گل دیگری صبر کنید.

۲. اجازه دهید اسطوخودوس خشک شود. اگر از اسطوخودوس تازه استفاده می کنید، آن را در سایه قرار دهید یا دور آن لباسی بپیچید تا معطر بودن آن را افزایش دهید و و احتمال فاسد شدن روغن را به حداقل برساند. ساقه های گل را به بندهای لباس گره بزنید و به آن ها را به صورت برعکس برای خشک شدن در یک منطقه گرم، آویزان کنید. در معرض نور آفتاب قرار دادن باعث خشک شدن سریعتر اسطوخودوس می شود ولی می تواند بعضی از روغن های معطر آن را نیز تجزیه کنید. خشک شدن اسطوخودوس تازه و برش خورده ۲ هفته برای خشک شدن کامل زمان می برد. بعضی از افراد تنها به مدت یک تا ۳ روز آن را خشک میکنند تا زمانی که به نسبت معینی خشک شود ولی آن را خرد نمی کنند، چون احتمال خراب شدن را تا حد زیادی کاهش می دهد.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۳. به آرامی اسطوخودوس را خرد کنید و در یک ظرف قرار دهید. با دست های تمیز آن هارا از هم جدا کنید و خرد کنید یا با هر جسم تمیز و سنگین آن را آرام خرد کنید. اگر از حوانه های گل دارید استفاده می کنید به آرامی با انگشت و یا چاقو آن ها را باز کنید و سپس در یک ظرف تمیز قرار دهید.

  • دست های خود و ظرف را ابتدا اگر آلوده می باشند بشورید، اما قبل از در تماس قرار دادن آن ها با اسطوخودوس آن ها را کاملا خشک کنید. ترکیب با آب می تواند در عمل دم کردن و گرفتن روغن تداخل ایجاد کند.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۴. بر روی گل ها روغن بریزید- هرگونه روغن سبک و بدون عطر را درون ظرف بریزید به طوری که کامل روی سطح گل ها را بپوشاند و از لبه ظرف ۱.۲۵ تا ۲.۵ سانتیمتر فاصله داشته باشد. روغن زیتون، روغن بادام بطور معمول برای این منظور استفاده می شود، گرچه شاید ابتدا بخواهید از بوی آن ها مطلع باشید تا بعدا در روغن اسطوخودوسی که میگیرید بوی آن گم نباشد.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۵. اگر نور آفتاب و زمان در اختیار قرار دارید اسطوخودوس را در روغن فرو ببرید. در ظرف را محکم ببندید و اجازه دهید در یک مکان آفتابی ظرف شما قرار بگیرد. چیزی نزدیک به ۴۸ ساعت احتمالا طول می کشد تا متوجه عطری خوش آیند شوید و به طور معمول به مدت ۳ تا ۶ هفته روغن به همین حالت رها می شود. اگر نور آفتاب و یا زمان به اندازه کافی ندارید می توانید بی خیال این روش شوید و به سمت مرحله بعدی پیش بروید.

آموزش درست کردن روغن اسطوخودوس

۶. اگر زمان یا نور آفتاب ندارید، باید روغن را با دقت فراوان گرم کنید. یک راه سریعتر به نسبت استفاده از روش نور آفتاب این است که روغن و مخلوط اسطوخودوس را در یک قابلمه به مدت ۲ تا ۵ ساعت در معرض گرما قرار دهید و دمای آن را بین ۳۸ تا ۴۹ سانتیگراد ثابت نگه دارید. تنها این روش اگر ترمومتر آشپزی دارید و به خوبی توانایی کنترل دارید پیشنهاد می شود، چون منبع گرمایی با دمای کم یا گرمای زیاد می تواند عطر و عمر روغن را تحت تاثیر قرار دهد.

آموزش درست کردن روغن اسطوخودوس

۷. روغن را صاف کنید. یک پارچه روی یک کاسه پهن کنید و روغن و مخلوط گیاهی را روی آن بریزید. گل ها را بردارید و به همراه دیگر قطعات اسطوخودوس به عنوان کود در باغ یا باغچه قرار دهید.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۸. اگر نیاز به روغن قوی تری دارید همین فرآیند را تکرار کنید. می توانید روغن صاف شده را به درون ظرف برگردانید و دوباره یکسری اسطوخودوس خشک شده جدید در اختیار داشته باشد. همانطور که در بالا توضیح داده شد، ظرف را در مکان آفتابی قرار دهید یا در دمای کم برای ایجاد یک دم کرده قوی تر، در معرض گرما قرار دهید. اگر روغن قوی می خواهید تا ۸ بار می شود این فرآیند را تکرار کرد.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۹. چند قطره ویتامین E ( سلیقه ای) اضافه کنید. این ویتامین را می توان در انتهای کار برای افزایش عمر روغن اضافه کرد. پیشنهاد می شود اگر مکانی تاریک و خنک برای نگهداری روغن ندارید این کار را انجام دهید، یا اینکه روغنی که استفاده می کنید به نوعی قدیمی است و دارای عمر کوتاه. چند قطره ویتامین E به روغن اضافه کنید یا یک کپسول ژله ای ویتامین E را به درون محتویات روغن شکاف و درون آن را به ترکیب اضافه کنید.

۱۰. روغن را در یک ظرف یا بطری دارای رنگ تیره قرار دهید. پارچه را جمع کنید و تا می توانید بر روی یک فنجان اندازه گیری یا کاسه آن را فشار دهید تا روغن خارج شود. این روغن را به یک ظرف دارای رنگ تاریخ انتقال دهید تا از در معرض بیش از حد نور قرار گرفتن و از بین رفتن عطر روغن جلوگیری شود. عمر این روغن بستگی به نوع و تازگی روغن استفاده شده دارد ولی به طور معمول اگر در محل تاریک و خشک نگهداری شود ماه ها دوام می آورد.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

روش ۲ از ۲ : ایجاد پماد یا ضماد اسطوخودوس

۱. ابتدا روغن دم کرده اسطوخودوس را آماده کنید. این روش یک روغن دم کرده اسطوخودوس را به پمادی تبدیل می کند که می توان آن را روی پوست مالید تا درد و التهاب را کاهش دهد. ابتدا شما نیاز به این دارید که روغن دم کرده اسطوخودوس را با استفاده از روش زیر آماده کنید یا به صورت آماده از دارو گیاهی بخرید.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۲. با استفاده از یک چاقو یا رنده، مومی را رنده کنید. قبل از رنده کردن موم به درون روغن، میزان آن را اندازه بگیرید، تقریبا به ازای ۸ قسمت روغن، نیاز به یک قسمت موم دارید. برای تهیه یک پماد سخت تر می توانید موم بیشتر و برای ضماد نرم تر، موم کمتری استفاده کنید.

  • اگر براساس وزن موم خریداری می کنید می توانید براساس فرمول زیر موم تهیه کنید.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۳. موم و روغن را تحت گرمای کم قرار دهید. قطعات مومی را در ماهیتابه قرار دهید. روغن را بالای آن بریزید. آنقدر گرما دهید تا با همدیگر ذوب شوند. ممکن است ۱۵ دقیقه یا بیشتر طول بکشد تا تمامی قطعاتی مومی ذوب شوند. با استفاده از یک قاشق چوبی گاه به گاه آن ها را هم بزنید.

چگونه روغن اسطوخودوس بگیریم

۴. این مخلوط را درون ظرف هایی بریزید. پماد ذوب شده را درون ظروف شیشه ای یا حلبی بریزید و مطمئن شوید که بطری ها تمیز و خشک هستند. درب بطری را با درپوشی که امکان عبور هوا از آن نباشد محکم کنید.

۵. ظرف ها را در مکان های خنک قرار دهید. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرارگیری در یخچال یا ۳۰ دقیقه در یک اتاق خنک یا زیرزمینی، پماد را بررسی کنید ببینید سخت شده است یا خیر. اگر هنوز مایع است یا آنقدر سخت است که نمی شود با انگشتانتان کمی از آن را جدا کنید، ممکن است نیاز باشد دوباره آن را ذوب کنید. یا موم بیشتر برای سخت تر کردن آن اضافه کنید یا روغن بیشتر برای نرم تر کردن آن.

۶. ظروف استفاده شده را تمیز کنید. ظرفی که حاوی موم بوده است با آب صابون دار بجوشانید و داغ کنید و سپس گاز را خاموش کنید. اجازه دهید چند دقیقه ای خنک شود و سپس با استفاده از دستکش موم های چسبیده به لبه های قابلمه یا ظرف استفاده شده را تا زمانی که آب داغ است، بسابید.