همه ما زمانی پر از استرس را تجربه کرده ایم و فشار های زیادی را در کار، مسائل خانوادگی تجذبه کرده ایم. خیلی عالی می شود در مواقع استرس زا بلد باشیم چگونه خودمان را آرام کنیم. حفظ آرامش در شرایط استرس زا نه تنها باعث می شود که آن شرایط را راحت تر و با آرامش بیشتری تحمل کنیم بلکه به مرور زمان به ما کمک می کند که زندگی سالم تر و شادتری داشته باشیم. در این نوشته راهکارهایی پیشنهاد شده است که به شما می‌گوید چگونه می توانید در زمانی که فشار و استرس دارید خود را آرام کنید.

بخش ۱ از ۲ : آرام کردن خود در لحظه

۱. دست از کار بکشید. یکی از بهترین راههای آرام کردن خود این می باشد اگر کاری می کنید که باعث افزایش استرس می شود همان لحظه دست از کار بکشید.

  • سعی کنید تا ده بشمارید یا ۴ الی ۵ نفس عمبق بکشید و دوباره به کار خود مشغول شوید.
  • اگر دارید با همسرتان جر و بحث می کنید، برای یک لحظه مکس کنید و با عذرخواهی از او با خود فکر کنید که “من احساس می کنم کمی در حال حاضر کنترل خود را از دست داده ام. من قبل از ادامه بحث در مورد این باید ۱۵ دقیقه ای تنها باشم. ” به جای دیگری بروید و نفس عمیق بکشید تا آرام شوید.

۲. تمرکز روی احساسات خود : هنگامی که ما تحت فشار قرار می گیریم یا استرس داریم، گاهی بدن ما استرس را به عنوان یک حمله تفسیر می کند و ما را به “جنگ ” دعنوت می کند. این باعث آزاد شدن هورمون هایی مانند آدرنالین می شود که باعث افزایش ضربان قلب نیز می شود و خشونت شما را چند برابر می کند. در این حالت باید کارهای زیر را انجام دهید :

  • از طریق بینی نفس عمیقی بکش و در ذهنت تا پنج بشمر سپس به آرامی هوا را از طریق دهان بیرون بده و تا پنج بشمر ، این نوع نفس کشیدن را تکرار کن تا جایی که احساس آرامش و راحتی کنی.
  • به چیزهای دیگر فکر کن، عامل استرس زا را از فکرت بیرون کن با فکر کردن به چیزهایی که باعث خوشحالی تو می شوند مانند بچه ها و یا همسرت (البته به شرطی که اینها عامل استرس زای تو نباشند ) و یا فکرت را بر روی برنامه هایی که باید در طول روز انجام دهی متمرکز کن.

۳. ورزش کنید و ماهیچه خود را گرم کنید. ورزش کردن باعث نشاط می شود و شما را از عامل استرس زا دور می کند. پیاده روی، یوگا، انجام حرکات کششی به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به حدی می تواند به شما آرامش بدهد که هیچ چیز دیگر نمی تواند. انجام ورزش اگر روزانه انجام گیرد باعث می شود که در دراز مدت بهتر بتوانید به عوامل استرس زا پاسخ دهید.

بخش ۲ از ۲ : پیدا کردن عامل استرس زا

۱. تشخیص روحیات و فعالیت بدنی شما هنگام استرس : دریابید كه چه مواقعی بدن شما تحت استرس قرار دارد و رفتار و حرکات شما هنگام استرس چگونه می باشد.

  • علائم روانی می تواند شامل موارد زیر باشد: عدم توانایی تمرکز، اختلال در حافظه، براحتی پریشان می شوید، نگران بودن یا فکر کردن به چیزهای منفی.
  • علائم عاطفی می تواند شامل موارد زیر باشد: کج خلقی، افسردگی و اضطراب، نا امیدی، نگرانی دائمی، اعتماد بنفس پایین و حملات مکرر خشم.
  • علائم فیزیکی می تواند شامل موارد زیر باشد: مشکلات قاعدگی، اختلال عملکرد جنسی، از دست دادن اشتها و افزایش وزن و یا از دست دادن بیش از حد وزن

۲. علت استرس خود را پیدا کنید. برای چند دقیقه بشینید فکر کنید و ببینید چه چیزایی باعث می شود استرس به سراغ شما بیاید. می توانید چیزهای مختلفی را روی یک کاغذ بنویسید و سپس آنها را رتبه بندی کنید. منابع مشترک استرس عبارتند از:

  • خانواده
  • مدرسه و سرکار
  • اشخاصی که در زندگی شما هستند مانند دوستان.

راه حل :

  • محیط اطرافتان را کنترل کنید. اگر اخبار شب باعث می شود مضطرب شوید تلویزیون را خاموش کنید. اگر ترافیک باعث تنش و استرس شما می شود،مسیر طولانی تر اما خلوت تر را انتخاب کنید. اگر بازار رفتن برای کارهای روزمره و عادی برایتان ناخوشایند است، خرید مواد غذایی خود را انلاین انجام هید.
  • کارهایتان را بصورتی لیستی بنویسید. برنامه ها ، مسئولیت ها و وظایف روزانه تان را بنویسید و بررسی کنید. اگر کارهای زیادی برای انجام دادن دارید، انهایی را که مهم تر و ضروری ترند را مشخص کنید و کارهایی را که ضروری نیستند را یا خط بزنید یا در پایین لیست قرار بدهید.
  • شیوه زندگی خود را تغییر دهید و در زندگی به این بخش ها توجه بسیار داشته باشید : پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل، در نظر گرفتن زمانی برای تفریح، صحبت کردن با یک دوست، محدود کردن مصرف کافئین و الکل و خواب کافی.
  • اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. در زندگی تان هر گر عقب نشینی نکنید. با مشکلات دست و پنجه نرم کنید و بیشترین تلاشتان را برای کنار آمدن و پیشگیری از ان مشکل بکنید. اگر امتحان دارید و باید مطالعه کنید، و هم اتاقی پر حرفتان مانع مطالعه شما می شود، مستقیما و رک به او بگویید که فقط ۵ دقیقه وقت دارد تا صحبت کند.
  • سعی نکنید اتفاقات غیر قابل کنترل را کنترل کنید. بسیاری از چیزها در زندگی فراتر از کنترل ما هستند بخصوص رفتار دیگران. به جای تاکید بر انها ،برچیزهایی که می توانید انها را کنترل کنید ، مثل راه های واکنش نشان دادن به مشکلات تمرکز کنید.

[tabs type=”vertical”]
[tabs_head]
[tab_title] نکات آموزشی این بخش : [/tab_title]
[tab_title] هشدارها : [/tab_title]
[/tabs_head]
[tab]

۱- آدامس بجوید ، تحقیقات نشان داده که عمل جویدن می تواند باعث کاهش استرس شود و شاید به همین علت است که افرادی که تحت شرایط استرس های دائمی هستند به پر خوری روی می آورند جویدن آدامس می تواند یک راه سالم برای کم کردن استرس باشد.

۲- حواس خودتان را با دیدن تلویزیون یا یک بازی پرت کنید.

۳- اگر دچار استرس مزمن هستیدو اغلب خیلی سریع ناراحت می شوید و بقول معروف اشک هایتان جاری می شود و یا به سرعت دچار اضافه وزن و یا کاهش وزن می شوید بهتر است که حتماً با یک پزشک مشورت کنید.

[/tab]
[tab]

۱- اگر مشکل استرس خود را حل نکنید می تواند چند سال شما را از زندگی عقب بی اندازد.

۲- الکل و مواد مخدر ممکن است فرار موقت را فراهم کنند، اما بعدا مشکلات جدی تری سراغتان می آید.

۳- خود را سرزنش نکنید و همه تقصیرها را به گردن خودتان نیندازید.

[/tab]
[/tabs]