پنکیک یک نوع کیک ساده و کوچیکه که با پخت سریع و راحت و نیاز نداشتن به مواد اولیه خاصی، جزو صبحانه یا در کل میان وعدههای محبوب حساب میشه. پنکیک یکی از انواع صبحانههای بینالمللی محسوب میشه، و میتونید پنکیک رو در هر کشوری، داخل کافه، کافی شاپ یا رستورانها پیدا کنید.
پنکیک مدلهای مختلفی داره که هر کشور روش پخت خودش رو داره و همین مسئله باعث شده که پنکیک، به عنوان یک کیک خوش پخت و با تنوع بالا و طعمهای تموم نشدنی شناخته بشه.
یکی دیگه از دلایل محبوبیت پنکیک اینه که داخل تابه پخته میشه و برای افرادی که وقت زیادی برای تهیه صبحانه ندارن، پختن پنکیک هم راحته و هم لذت بخش. البته یک نوع دیگه هم از انواع پنکیک وجود داره که به عنوان میان وعده، و با گوشت یا مرغ تهیه میشه.
پنکیک به همراه عسل، مربا، خامه و میوههای تازه فصل سرو میشه.
اگه میخواید از این به بعد پنکیک رو به لیست وعدههای غذاییتون اظافه کنید، با ما در ادامه مقاله همراه باشید که دستور پنکیک ساده و خوشمزه رو به شما آموزش بدیم.
مواد لازم برای تهیه ۸ عدد پنکیک | |
آرد سفید | یک پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
شکر | ۳ قاشق غذا خوری |
شیر | ۱ پیمانه سر خالی |
روغن مایع | ۳ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار کم |
طرز تهیه پنکیک ساده خانگی
۱- اولین مرحله برای پخت پنکیک اینه که تخم مرغ رو داخل ظرف مناسب بریزید و یه کم هم بزنید، سپس وانیل و شکر رو اظافه کنید و این مواد رو با هم مخلوط کنید که با هم یکدست بشن.
نکته: از مقدار کمی وانیل واسه پخت پنکیک استفاده کنید، چون در غیر این صورت پنکیکی که میپزید تلخ میشه و خب اصلا خوشمزه نیست.
۲- حالا نوبت اظافه کردن روغنمایع به ظرفه که بعد از هم زدن و اظافه کردن روغن با مواد، بکینگ پودر، نمک و آرد سفید رو طبق دستور در یک ظرف دیگهای بریزید و سپس مخلوط آرد رو دوبار الک کنید، این کار به نرم کردن آرد کمک میکنه.
۳- مرحله سوم اینه که مخلوط آرد رو به ظرف مخلوط تخم مرغ اظافه کنید و بعد از همزدن و یکدست شدن مواد، کم کم شیر رو اظافه کنید و به مخلوط کردن ادامه بدید تا مایه پنکیک آماده و یکدست بشه.
نکته: اگه برای تهیه پنکیک، شیر در دسترس ندارید یا نمیخواید از شیر استفاده کنید، به همون مقدار آب به جای شیر اظافه کنید.
۴- حالا که خمیر یا مایه پنکیک آماده شده، یه تابه مناسب و ترجیحا کوچیک رو، روی حرارت ملایم قرار بدید.
۵- کف تابه رو برای پخت پنکیک، با یک مقدار روغن مایع چرب کنید، سپس با یه ملاقه از مواد مایه پنکیک داخل تابه بریزید و اجازه بدید که حبابها روی مایه پنکیک تشکیل بشن ( خمیر مایه پنکیک باید انقدر شل باشه که خود به خود در داخل ظرف پخش بشه و نیاز به استفاده از وسیلهای برای پخش کردن نداشته باشه)
۶- بعد از اینکه رنگ کف پنکیک طلایی شد، پنکیک رو برگردونید که سمت دیگرش هم تغییر رنگ بده و به همین ترتیب همه پنکیکها رو آماده کنید.
پنکیک رو میتونید به همراه میوههای فصل، عسل، مربا، شکلات صبحانه سرو کنید. امیدوارم از خوردن پنکیکی که خودتون پختید لذت ببرید.
نکات تکمیلی طرز تهیه پنکیک ساده خانگی
- پنکیک با شیر یا آب؟ استفاده از شیر برای پخت پنکیک علاوه بر این که طعم بهتری به پنکیک شما میده، باعث میشه که پنکیک بافتهای نرمی داشته باشه و به همین دلیل میتونید مدت زمان بیشتری پنکیک رو نگهداری کنید، بدون اینکه خشک بشه. به هر دلیل اگه علاقه نداشتید، شیر رو از مواد لازم حذف کنید و به همون مقدار از آب استفاده کنید.
- فقط برای بار اول تابه رو برای پخت پنکیک چرب کنید، در غیر این صورت پنکیک چرب میشه.
- اگه ۳۰ دفیفه مایه پنکیک رو در محیط بزارید که استراحت کنه، نتیجه بهتری میگیرید.
- حتما با حرارت ملایم پنکیک رو بپزید.
- اگه دوس داشتید که پنکیک پرنگتری داشته باشید، یه مقدار زعفران دم کشیده داخل مواد بریزید.
- در صورتی که دوست دارید پنکیک پفکی بشه، نصف قاشق چای خوری اظافه، بکینگ پودر داخل مواد بریزید. فقط در نظر داشته باشید، برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نره، نباید اون رو بیش از حد مخلوط کنید.
- در صورت امکان، برای پخت پنکیک از تابهای استفاده کنید که کفی ضخیمی داشته باشه.