راه های تشخیص بیماری دیابت


چگونه بفهمیم دیابت داریم

دیابت به عنوان یکی از شایع‌ترین و جد‌ی‌ترین بیماری‌ها در جهان شناخته می‌شود که میلیون‌ها نفر از هر سن و پیشینه‌ای را تحت تاثیر داده است. اما آیا می‌دانید که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، تا زمانی که خیلی دیر شده است، حتی متوجه نمی‌شوند که به آن مبتلا هستند؟

بیماری دیابت می‌تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند که کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهند و خطر عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیه، نابینایی و قطع عضو را به همراه دارد.

اما چگونه می‌توان دیابت بالا را تشخیص داد و مدیریت کرد؟ بهترین راه برای جلوگیری یا به تاخیر انداختن آن چیست؟ و چگونه می‌توان آن را درمان کرد و قند خون خود را تحت کنترل داشت؟

اگر می‌خواهید در مورد این موضوع مهم بیشتر بدانید و سلامت و تندرستی خود را بهبود ببخشید، در ادامه این مطلب با پرشین طب همراه باشید.

از کجا بفهمیم دیابت داریم؟

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، هیچ علائمی ندارند یا علائم خفیفی دارند که متوجه آن نمی‌شوند. به همین دلیل است که اگر در معرض خطر هستید یا هر یک از علائم زیر را دارید مهم است که آزمایش دیابت بدهید:

  • احساس تشنگی یا گرسنگی شدید.
  • اغلب ادرار کردن.
  • کاهش وزن بدون تلاش.
  • احساس خستگی یا ضعف.
  • داشتن تاری دید.
  • داشتن زخم‌ها یا عفونت‌هایی که به کندی بهبود می‌یابند.
  • گزگز یا بی حسی در دست یا پا.

بروز برخی علائم دیابت، در مردان و زنان متفاوت است. مانند:

  • مردان ممکن است به دلیل آسیب عصبی یا جریان خون ضعیف، دچار اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی) یا کاهش میل جنسی شوند.
  • زنان ممکن است خشکی واژن، خارش یا عفونت‌های قارچی را به دلیل سطوح بالای قند خون یا تغییرات هورمونی تجربه کنند.

چند نوع دیابت وجود دارد؟

دیابت نوع ۱

این نوع در اثر یک واکنش خود ایمنی ایجاد می‌شود که سلول‌های پانکراس را که انسولین می‌سازند، از بین می‌برد. بهتر است بدانید که در این وضعیت، بیمار باید هر روز انسولین مصرف کند.

دیابت نوع ۱ معمولا در دوران کودکی یا جوانی شروع می‌شود، اما نه به این معنی که در دیگر سنین بروز پیدا نمی‌کند، بلکه ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد.

دیابت نوع ۲

این نوع به دلیل ترکیبی از عوامل مانند ژنتیک، سبک زندگی و افزایش سن به وجود می‌آید که در این وضعیت، بدن در برابر انسولین مقاومت می‌کند یا قادر به تولید آن به اندازه کافی نیست.

برای کنترل قند خون، ممکن است نیاز به مصرف قرص یا انسولین داشته باشید. دیابت نوع ۲ معمولاً در بزرگسالان بالای ۴۰ سال ایجاد می‌شود، اما در افراد جوان‌تر نیز شایع است.

دیابت بارداری

این نوع دیابت فقط در دوران بارداری رخ می‌دهد و معمولا پس از تولد نوزاد از بین می‌رود. با این حال، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در مراحل بعدی زندگی افزایش می‌دهد. همچنین می‌تواند بر سلامت کودک تأثیر بگذارد.

منبع پرشین طب