راه های تشخیص بیماری سنگ کلیه


چگونه بفهمیم سنگ کلیه داریم

کلیه یکی از حساس‌ترین اعضای بدن است که بنا به شرایط و بعضی علل، سنگ‌هایی در آن تشکیل می‌شود که بروز آن‌ها با درد شدید و غیر قابل تحمل همراه است. سنگ‌های کلیه، رسوبات سختی از مواد معدنی و نمک هستند که در داخل کلیه‌ها یا مجاری ادراری تشکیل می‌شوند. در صورت عدم درمان می‌توانند باعث درد شدید، عفونت و آسیب کلیه شوند. در این مطلب از هلث مگ توضیح خواهیم داد که سنگ کلیه چیست، چه چیزی باعث ایجاد آن می‌شود، چه علائمی دارد و چگونه می‌توان از شر آنها خلاص شد.

از کجا بفهمم سنگ کلیه دارم؟

علائم سنگ کلیه به اندازه، محل و حرکت آن‌ها بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است تا زمانی که سنگ حرکت نکند یا باعث انسداد شود، علائمی نداشته باشند. برخی از علائم رایجی که ممکن است رخ دهد عبارتند از:

  1. درد شدید: مشخص‌ترین علامت سنگ کلیه درد شدید در قسمت پایین کمر، پهلو، شکم یا کشاله ران است. درد ممکن است تیز، کوبنده یا گرفتگی باشد و ممکن است به پایین شکم یا اندام تناسلی تابیده شود. همچنین ممکن است با حرکت، ادرار یا نوشیدن مایعات تحریک یا تشدید شود.
  2. هماچوری: هماچوری وجود خون در ادرار است که ممکن است رنگ صورتی، قرمز یا قهوه‌ای به آن بدهد. خون ممکن است از آسیب ناشی از سنگ به پوشش مجرای ادراری یا از عفونت یا التهاب ناشی شود.
  3. سوزش ادرار: دیسوریا اصطلاحی برای ادرار دردناک یا دشوار است که ممکن است به دلیل انسداد یا تحریک سنگ مجرای ادرار یا مثانه ایجاد شود. همچنین ممکن است ادرار کدر، بدبو یا دارای چرک باشد.
  4. حالت تهوع و استفراغ: تهوع و استفراغ ممکن است به دلیل درد شدید یا عفونت ناشی از سنگ ایجاد شود. آنها همچنین ممکن است نشانه یک عارضه جدی مانند نارسایی کلیه یا سپسیس باشند.
  5. تب و لرز: تب و لرز ممکن است نشان دهنده عفونت یا التهاب در دستگاه ادراری یا کلیه‌ها باشد. آن‌ها همچنین ممکن است نشانه یک عارضه جدی مانند نارسایی کلیه یا سپسیس باشند.
  6. الیگوری یا آنوری: اولیگوری اصطلاحی برای کاهش برون ده ادرار است، در حالی که آنوری اصطلاحی برای عدم خروج ادرار است. این‌ها ممکن است زمانی رخ دهند که سنگ به طور کامل جریان ادرار یک یا هر دو کلیه را مسدود کند و باعث تجمع فشار و مواد زائد در بدن شود.

منبع هلث مگ