طرز تهیه دونات با پف زیاد و خوشمزه


دونات یه نوع پیراشکیه که تونسته به یه میان وعده خیلی خوشمزه تبدیل بشه و جایگاه ویژه‌ای تو قلب هوادارنش داره. انواع بیشماری از دونات با طعم‌های مختلف وجود داره و شما میتونید با هر طعمی که دوست دارید هم دونات رو بپزید و هم اون رو تزئین کنید.

تاریخ دونات به قرن ۱۹ برمیگرده که اون زمان مهاجران هلندی برای اولین بار در امریکای شمالی، پختش رو به عنوان کیک روغنی شروع کردن.

برای تهیه دونات خوشمزه و عالی در خانه، به مهارت‌های آشپزی نیاز ندارید، هرکسی میتونه این کار رو انجام بده، و درست کردن دونات خانگی ساده‌تر از چیزیه که فکر میکنید.

چیزی که شما نیاز دارید اینه که زمان داشته باشید، به این معنی که اگه دونات رو برای صبحانه میخواید، پس باید زود از خواب بیدار شید یا اینکه برای تعطیلات آخر هفته اگه میخواید دونات بپزید پس تایمش رو فراموش نکنید.

با ما تا آخر این مقاله همراه باشید که طرز تهیه دونات خوشمزه خانگی رو به ۲ روش، یعنی با قالب و بدون قالب با هم مرور کنیم.

مواد لازم برای تهیه دونات
آرد سفید ۴ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ لیوان
خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذا خوری
شکر نصف پیمانه
نمک نوک قاشق غذا‌خوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
کره ۱۰۰ گرم
روغن مایع به مقدار کافی

لوازم مورد نیاز

  • وردنه
  • قالب دونات
  • کاغذ روغنی

نکته: در صورت تمایل میتونید از وسایل جایگزین استفاده کنید.

طرز تهیه دونات ساده خانگی

  1. طرز تهیه دونات خانگی به این صورته که یه کاسه مناسب رو انتخاب کنید، بعد از این کار خمیر مایه، نمک، وانیل و شکر رو به کاسه اظافه کرده و با همزن دستی یا یک چنگال به خوبی  هم بزنید و در آخر هم آرد رو درون کاسه الک کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید تا زمانی که باهم یکدست بشن.
  2. خب توی این مرحله باید یه قابلمه مناسب رو انتخاب کرده که شیر رو توی اون گرم کنید، نیاز نیست که شیر رو بجوشونید. و برای قدم بعدی به سراغ کره رفته و با حرارت غیرمستقیم اجازه بدید که کره نرم بشه.
  3. در ادامه هم شیر گرم شده رو با کره به کاسه‌ی مخلوط آرد اظافه کنید و بعد از اون تخم مرغ‌ها رو هم داخل کاسه بشکنید و مواد رو با هم مخلوط کنید.
  4. نکته: توجه داشته باشید که شیر نباید بجوشه، و همون گرم شدن کافیه.
  5. در ادامه وقتی که مواد رو مخلوط کردید و خمیر رو به دست آوردید، با دست به خوبی اون رو ورز بدید.
  6. خب حالا وقتشه که  ورز دادن خمیر رو بیرون از کاسه انجام بدید، و واسه انجام این کار، روی سطح مورد نظرتون رو آرد بپاشید و بعد خمیر رو به روی سطح کار منتقل کنید.
  7. در ادامه‌ی این روند هم ۱۰ الی ۲۰ دقیقه خمیر رو به خوبی با دست ورز بدید که هم نرم و صاف بشه، و هم اینکه به دستاتون نچسبه.
  8. نکته: اگه خمیر خیلی شل بود، یه مقدار خیلی کم آرد اظافه کنید تا زمانی که به دست نچسبه.
  9. حالا  که خمیر دونات رو آماده کردید، با یه مقدار روغن داخل یه ظرف مناسب جادار یا یک کاسه بزرگ رو چرب کنید، در ادامه هم خمیر رو به ظرف مورد نظرتون منتقل کنید و روی اون رو با سلفون بپوشونید. اجازه بدید که خمیر به مدت ۱ ساعت توی دمای محیط استراحت کنه.
  10. نکته: نزارید که مدت استراحت خمیر از ۱ ساعت بیشتر بشه.
  11. برای تهیه دونات ساده و در ادامه مراحل قبلی، دوباره سطح کار رو آرد بپاشید و خمیر رو که به اندازه کافی هم استراحت کرده، به روی سطح کار منتقل کنید. در اینجا نیازه که حجم و پف خمیر گرفته بشه، پس دست به کار بشید و دوباره خمیر رو با دست یه کم ورز بدید.
  12. هر وقت که خمیر دونات به کیفیت مورد نظر رسید، با کمک وردنه خمیر رو به قطر ۱ سانتی‌متر باز کنید و از قالب دونات استفاده کرده و اون رو قالب بزنید.
  13. نکته: یادتون نره که خمیر رو فقط یه بار با وردنه صاف کنید که کیفیت خمیر پایین نیاد.
  14. بعد از اینکه با قالب خمیر دونات رو شکل دادید، برش‌های دونات رو روی کاغذ روغنی بچینید و روی اون‌ها رو با نایلون فریزر بپوشونید و اجازه بدید که به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنه.
  15. حالا که همه‌ی مراحل رو طی کردید، نوبت به سرخ کردن دونات‌ها رسیده، برای ین کار یه قابلمه مناسب رو روی حرارت ملایم بزارید و به قابلمه روغن مایع اظافه کنید، در حدی که دونات‌ها توی روغن شناور بشن.
  16. در ادامه وقتی که روغن داغ شد، دونات‌ها رو به آرامی داخل روغن بندازید، و با قاشق به روی دونات‌ها روغن داغ بریزید تا خمیر پف کنه و مغز پخت بشه. به همین ترتیب هر دو سمت دونات ها رو سرخ کنید.
  17. نکته: بعد از سرخ شدن دونات ها، اون‌ها رو روی دستمال حوله‌ای بزارید که روغنشون گرفته بشه.
  18. خب الان دیگه وقت تزیین دونات رسیده، با شکلات آب شده و اسمارتیز، سس شکلات، شکر یا هرطور که علاقه داشتید دونات رو تزئین کنید و نوش جان کنید.

منبع: سایت طرز تهیه