طرز تهیه جوجه کباب مجلسی ذغالی


طرز تهیه جوجه کباب نرم و آبدار

جوجه کباب از اون کباب‌های خوشمزه‌اس که پایه ثابت همه مهمونی‌ها و طبیعت گردی‌های ایرانیه و معمولا از کوچیک تا بزرگ، بهش علاقه دارن.

طرز تهیه جوجه کباب هم ساده‌اس و هم لذت بخش، همش بستگی به درست ترکیب کردن مواد طعم دهنده جوجه داره که طعم‌ها، همدیگه رو خنثی نکنن و گوشت جوجه سفت نشه.

نحوه درست کردن جوجه کباب برای ایرانی‌ها خیلی مهمه، چون اگه توجه کنی موقع کباب کردنش بین دو نفر رقابت برقرار میشه و همیشه یکی هست که بگه من بهتر کباب میکنم.

بهترین مزیتی که جوجه کباب داره اینه که وقتایی که مهمون داری و به هر دلیل فرصت فکر کردن نداری، که چی درست کنم؟ بهترین گزینه روی میز، یه جوجه مجلسی و خوشمزه‌اس.

اگه شما هم مثل من جزو کسایی هستید که وقتی اسم جوجه میاد گشنتون میشه و تصویرش کنار یه پلو خوشمزه تو ذهنتون رژه میره، بهتره دست به کار بشید و مواد اولیه رو آماده کنید.

در ادامه دو ترکیب خوشمزه و متفاوت از جوجه رو به دو روش ذغالی و تابه ای برای شما عزیزان آماده کردم و در آخر هم میتونید که نکات مهم طرز تهیه جوجه کباب رو مشاهده کنید.


دستور اول

مواد لازم تهیه جوجه کباب مجلسی

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه و ران مرغ ۱ الی ۱.۵ کیلو
پیاز ۲ عدد متوسط
ماست ۱ قاشق غذا خوری سر پر
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
کره(برای آخر کار) ۵۰ گرم
سس مایونز ۲ قاشق غذا خوری
روغن مایع ۲ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
آبلیمو تازه ۲ قاشق غذا خوری
نمک به اندازه دلخواه

طرز تهیه جوجه کباب رستورانی با ماست و زعفران

نکته: استفاده‌ی هر قسمت از گوشت مرغ اختیاریه، اما ترکیب سینه و ران خیلی عالی میشه، مخصوصا واسه مهمونی و تزیین سفره.

۱- طرز تهیه جوجه کباب رستورانی و مخصوص به این صورته که در اول کار، سینه و ران مرغ رو بشویید و بعد از اون با چاقو و استفاده از تخته آشپزخونه، خورد کردن گوشت مرغ رو شروع کنید.

نکته: بهتره که استخوان ران رو جدا نکنید.

۲- حالا که خورد کردن تموم شد، یه کاسه مناسب رو انتخاب کرده و پیازها رو به صورت خلالی یا حلقه‌ای خورد کنید و با گوشت‌های خورد شده، داخل کاسه بریزید و واسه طعم دار و ترد شدن جوجه کباب به خوبی با هم قاطی کنید.

نکته: برای استفاده از آب پیاز، یه تیکه از پیاز رو به صورت ریز رنده کرده و با گوشت مرغ قاطی کنید.

۳- نحوه طعم دار کردن جوجه کباب رو با اظافه کردن زعفران به مواد ادامه بدید. به این صورت که زعفران رو با مواد داخل کاسه قاطی کنید، و واسه اینکه طعم زعفران موندگار بشه، یک ربع توی یخچال بزارید.

۴- حالا نوبت به اظافه کردن روغن مایع به گوشت مرغ میرسه. این کار باعث میشه که مواد چاشنی به خوبی جذب گوشت مرغ شده و طعم ماندگاری داشته باشه. پس به خوبی روغن رو با مواد داخل کاسه مخلوط کنید.

۵- در ادامه سس و نمک و فلفل رو به کاسه اظافه کرده و به خوبی با بقیه مواد ترکیب کنید. بعد ماست و آبلیمو تازه رو داخل کاسه بریزید و کاملا باهم مخلوط کرده تا همه مواد کامل به خورد گوشت مرغ رفته و طعم‌ها همدیگه رو خنثی نکنن.

۶- جوجه کباب بهتره که برای طعم گرفتن، یه چند ساعت استراحت کنه. بهترین گزینه اینه که اگه امکانش رو داشتید از شب قبل مواد رو ترکیب و داخل یخچال بزارید. اگر هم فرصت نشد، ۲ الی ۳ ساعت بزارید داخل بخچال بمونه.

نکته: روی کاسه رو با نایلون یا سلفون بپوشونید.

۷- الان دیگه موقع‌اش رسیده که کاسه رو بیرون بیارید، مواد داخلی رو با دست قاطی کنید و سیخ ها رو آماده کرده که باید جوجه ها رو به سیخ بزنید. بهتره برای این کار، گوشت‌های سینه و ران رو جدا از هم به سیخ بزنید.

نکته: فراموش نکنید که تو این مدت زغال رو هم روشن کنید.

۸- در ادامه روند تهیه جوجه کباب داریم به لحظات خوشمزه نزدیک میشیم. زغال که آماده شد، سیخ‌ها رو به ترتیب رو منقل بچینید و فراموش نکنید که کمتر باد بزنید و با صبر و حوصله بزارید که جوجه‌ها مغز پخت بشن.

نکته: برای نسوختن جوجه ها، اجازه بدید کباب کاملا با حرارت خود زغال، و به صورت آهسته کباب بشه. هر چند وقت یکبار، یبار باد بزنید که زغال حرارت کافی داشته باشه.

اینم از دستور درجه یک درست کردن جوجه کباب خوشمزه و مخصوص رستورانی.

نکات لازم برای تهیه جوجه کباب زغالی و تابه ای

  • سیخ های چوبی رو قبل از استفاده به مدت ۲۰ دقیقه داخل آب سرد بزارید
  • اگه بعد از طعم دار کردن جوجه، اون رو ۱۲ ساعت تو یخچال بزارید، تاثیرش چند برابر میشه.
  • میتونید از تابه گریل استفاده کنید که نیاز به استفاده از روغن نداشته باشید.
  • استفاده زیاد از آبلیمو باعث سفت شدن گوشت مرغ میشه. پس بهتره که آبلیمو رو بعد از اظافه کردن روغن با مواد مخلوط کنید.
  • زعفران رو با گوشت مخلوط کرده و نیم ساعت داخل یخچال بزارید که طعمش از بین نره.
  • استفاده از کره به جای روغن مایع باعث سوختن پوسته بیرونی جوجه میشه و از مغز پخت شدن جلوگیری میکنه.
  • حتما پیاز رو حلقه ای یا خلالی با مرغ ترکیب کنید. پیاز رنده باعث میشه گوشت حالت سوخته پیدا کنه.

منبع طرز تهیه جوجه کباب مجله قرمز