رپورتاژ آگهی


سرمایه‌گذاری یعنی تبدیل وجوه مالی به چند نوع دارایی که در طولانی مدت باعث حفظ ارزش پول می‌شوند. اهداف مختلفی برای سرمایه‌گذاری کردن وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مدیریت ثروت، داشتن امکانات رفاهی بیشتر، ضمانت کردن آینده تحصیلی و شغلی فرزندان و… اشاره کرد. در حالت کلی دو روش سرمایه‌گذاری مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد. صندوق سرمایه‌گذاری یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است. در این مقاله قصد داریم در ارتباط با این که صندوق سرمایه‌گذاری چیست با شما صحبت کنیم، بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تعریف صندوق سرمایه‌ گذاری

همان طول که توضیح دادیم صندوق سرمایه‌گذاری یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است. سرمایه‌گذاری غیر مستقیم یعنی فرد سرمایه­گذار از دانش، علم، وقت و مهارت کافی برای درست سرمایه‌گذاری کردن برخوردار نیست؛ بنابراین از طریق واسطه به سرمایه‌گذاری می‌پردازد.

صندوق سرمایه‌گذاری با جمع کردن وجوه سرمایه گذاران و با به کار گیری علم و دانش و تخصص این امکان را برای سرمایه داران فراهم می‌کند تا با دارایی مورد نظر خود را در بازارهای متفاوت و متنوعی مانند: سهام شرکت، بورس، طلا، سپرده بانکی و. .. سرمایه‌گذاری کنند.

انواع صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارای انواع مختلفی هستند که این صندوق‌ها با توجه به روش‌های سرمایه‌گذاری تقسیم بندی می‌شوند. در ادامه به معرفی ۱۱ نوع صندوق سرمایه‌گذاری می‌پردازیم:

صندوق قابل معامله (ETF)

یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله است. این صندوق‌ها همان طور که از اسم شان پیداست به صندوق‌هایی گفته می‌شود که در ساعات معاملات بازار قابل خرید و فروش هستند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر این اساس به دو دسته صندوق‌های قابل معامله (ETF ) و صندوق‌هایی که بر اساس صدور و ابطال معامله می‌شوند، تقسیم خواهد شد.

صندوق‌های etf  چه تفاوتی با سایر صندوق‌ها دارد؟

برای آموزش رایگان به صورت کامل وارد شوید.

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک

 در صندوق مشترک، وجوه سرمایه گذاران جمع آوری و در دارایی‌های متفاوت مانند سهام، اوراق و. .. سرمایه‌گذاری می‌شود. در این نوع سرمایه‌گذاری قیمت سهام افزایش می‌یابد و سود حاصل از این سرمایه‌گذاری‌ها حاصل می‌شود.

اما نحوه‌ی خرید و فروش و سوددهی این صندوق به چه صورت است؟

برای مطالعه‌ی جزئیات وارد شوید.

صندوق سرمایه درآمد ثابت

اگر شما فردی ریسک پذیر نیستید و هدف‌ شما از سرمایه‌گذاری کردن به دست آوردن سود دوره‌ای و ثابت است، صندوق سرمایه ثابت انتخابی مناسب برای شما هست. در این نوع از صندوق‌ها دارایی‌های موجود در قالب‌های مختلفی مانند سپرده بانکی، گواهی سپرده بانکی اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌شود. سود به دست آمده از این صندوق‌ها در دوره‌های یک ماهه، دو ماهه و شش ماهه بین سرمایه گذاران تقسیم می‌شود.

صندوق سرمایه سهامی

 نوعی دیگر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق سرمایه‌گذاری سهامی است. در این نوع صندوق بیشتر دارایی­های آن را سهام در شرکت‌های بورس تشکیل می‌دهد. بنابراین ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی بالاست و به تبع بازدهی و سود بالاتری دارد. این نوع از صندوق‌ها مناسب افرادی است که ریسک پذیری بالایی دارند.

برای آشنایی کامل پیرامون صندوق‌های سهامی وارد شوید.

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط

یکی دیگر از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق سرمایه‌گذاری مختلط است وهمان طور که از نام آن پیدا است این صندوق‌ها ترکیب دارایی بینابینی دارند. یعنی این صندوق‌ها ۶۰ درصد سهام و باقی‌مانده آن را در اوراق درآمد ثابت مثل اوراق مشارکت و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌کنند. صندوق سرمایه‌گذاری مختلط مناسب افرادی است که روحیه ریسک پذیری متوسطی دارند؛ زیرا این صندوق‌ها نسبت به صندوق درآمد ثابت دارای سود آوری بیشتری است. اما به علت اینکه بخش بیشتر سرمایه صندوق، در سهام سرمایه‌گذاری می‌شود حداقل سود تضمینی ندارد.

صندوق سرمایه‌گذاری طلا

طلا یکی از فلزات گران‌بها است که بسیاری از افراد از آن برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. اما این فلز گرانبها و ارزشمند دارای مشکلاتی از قبیل نگه‌داری و حفظ آن در مناطقی امن است که این روش  سرمایه‌گذاری کردن را برای اشخاص سخت می‌کند. صندوق سرمایه گذاری طلا نیز نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که دارایی آن به جای انواع اوراق بهادار، صرف سرمایه‌گذاری در طلا و سکه می‌شود. شما با سرمایه‌گذاری در این صندوق ارزشمند می‌توانید به سرمایه‌گذاری در طلا بپردازید و با توجه به رشد طلا بتوانید به سودآوری خوبی برسید.

صندوق‌ سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

سرمایه‌گذاری کردن در زمین و ساختمان یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری است. اما سرمایه‌گذاری در این بازار نیازمند دارایی‌ها و مبالغ زیادی است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان یا مسکن صندوق‌هایی هستند که سرمایه‌های کم افراد را در سمت و سوی انجام پروژه‌های ساختمانی و ساخت‌وساز جذب می‌کنند. با این کار، اشخاص با سرمایه‌های کم نیز قادر خواهند بود تا در پروژه‌های بزرگ و سودآور سهیم باشند. اگر شما هم علاقه دارید که در این زمینه‌ها فعالیت داشته باشید می­توانید روی صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان حساب باز کنید.

صندوق سرمایه‌گذاری پروژه

یکی از جدیدترین انواع صندوق سرمایه‌گذاری، صندوق سرمایه‌گذاری پروژه است. روش کار این صندوق‌ها به این شکل است که منابع مالی سرمایه گذاران را برای انجام انواع پروژه‌های صنعتی، معدنی، نفت و پتروشیمی جذب می‌کند. هدف از انجام این کارها جمع‌آوری سرمایه برای انجام پروژه‌های قابل توجیه است.

صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه

صندوق‌ جسورانه برای تحت حمایت قرار دادن ایده‌ها و کسب و کارهای ابداعی به وجود آمده‌اند. افراد می‌توانند با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها در رسیدن به رویا و هدف چندین کارآفرین کمک کنند. از نمونه پروژه‌های موفقی که از این صندوق سرمایه‌گذاری استفاده کرده‌اند می‌توان به  گوگل، تپسی و اشاره کرد.

مزایای صندوق سرمایه‌گذاری

از جمله مزیت‌های سرمایه‌گذاری در صندوق سرمایه‌گذاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرمایه‌گذاری با دارایی یا پول کم یکی از مهمترین مزیت‌ها است.
  • ساده بودن سرمایه‌گذاری؛ زیرا شما برای سرمایه‌گذاری نیاز به صرف زمان و دانش ندارید.
  • متنوع سازی که سبب ریسک سرمایه‌گذاری مدیریت خواهد.
  • مدیریت حرفه‌ای دارایی‌ها را می­توان انجام داد.
  • نقد شوندگی مناسبی را به دنبال دارد.
  • کاهش ریسک را به همراه خواهد شد.

معایب صندوق ‌های سرمایه‌گذاری

شاید برخی تصور کنند این صندوق‌ها هیچ عیبی ندارند و می­توان بدون مشاوره در آن­ها سرمایه گذاری کرد. اما بهتر است بدانید این صندوق‌ها هم دارای معایبی هستند که در ادامه به برخی از آن­ها اشاره خواهیم کرد:

  • نداشتن حق رای در مجامع شرکت‌ها
  • کاهش کنترل سرمایه گذار بر میزان دارایی خود
  • سود پایین‌تر

انتخاب کدام صندوق امن تر است؟

همان طور که قبلا توضیح دادیم، صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس مدل فعالیت، ترکیب دارایی‌ها میزان ریسک و سودآوری به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری که در بالا توضیح دادیم.

صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق‌های مختلط، صندوق‌های سهامی و صندوق‌های مبتنی بر طلا جزو مورد علاقه‌ترین و پرمخاطب‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند.

آیا سرمایه ‌گذاری کردن در این صندوق‌ ها همیشه منجر به سود آوری می شود؟

به جز صندوق درآمد ثابت، بازدهی سایر صندوق‌ها مانند: صندوق سهامی و مختلط علاوه بر داشتن تخصص و مهارت کافی به بازدهی بازار سرمایه هم بستگی دارند.

کلام آخر

در این مطلب در ارتباط با صندوق­های سرمایه‌گذاری صحبت کردیم و دانستیم این صندوق‌ها برای افرادی که از علم و دانش و تخصص کافی در بازار بورس را ندارند بهترین گزینه انتخاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. همچنین دانستیم این صندوق‌ها انواع مختلفی را دارند. سپس به معرفی انواع این صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرداختیم و ویژگی‌های هر یک از این صندوق‌ها را بیان کردیم. بعد از آن به معرفی مزایا و معایب صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرداختیم و آن‌ها را بررسی کردیم. امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.