جالب و خواندنی


علائم سرطان غدد لنفاوی گردن چیست؟ آیا سرطان غدد لنفاوی کشنده است؟ غدد لنفاوی گردن کجاست؟ برای پاسخ به این سوالات تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. غدد لنفاوی گردن بخشی از شبکه مبارزه با میکروب‌های بدن هستند. لنفوم یا سرطان سیستم لنفاوی، سرطانی است که این سیستم را درگیر می‌کند. این سیستم از غدد لنفاوی، غده تیموس، مغز استخوان و طحال تشکیل شده است. لنفوم می‌تواند تمام بخش‌های سیستم لنفاوی و دیگر ارگان‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

سوالی که اغلب مراجعه کنندگان می‌پرسند این است که علائم سرطان غدد لنفاوی گردن چیست و چرا به این سرطان مبتلا می‌شویم؟ متخصصان غدد و متابولیسم مطمئن نیستند که چه عواملی موجب بروز لنفوم می‌شود اما این سرطان از زمانی شروع می‌شود که لنفوسیت‌ها (گلبول‌های سفید مقابله کننده با بیماری‌ها) دچار جهش ژنتیکی می‌شوند. این جهش بیش از اندازه موجب تکثیر این لنفوسیت‌های بیمار و ناکارآمد می‌شود. تکثیر لنفوسیت‌ها نیز در نتیجه باعث تورم غدد لنفاوی، طحال و کبد خواهد شد. لازم به ذکر است که بدانید سرطان غدد لنفاوی گردن دارای انواع متفاوتی است.

  • لنفوم هوچکین
  • لنفوم غیر هوچکین
  • لوسمی لنفوسیتی مزمن
  • لنفوم سلول T جلدی
  • لنفوم سلول B جلدی
  • ماکروگلوبولینمی والدنستروم

پزشکان با توجه به نوع سرطان غدد لنفاوی و شدت آن درمان مناسب را برای بیمار شروع می‌کنند. این عارضه را می‌توان از طریق داروهای ایمونوتراپی، پیوند مغز استخوان، شیمی درمانی یا ترکیبی از این روش‌ها درمان کرد. علائمی چون تنگی نفس، تعریق شبانه، تب، کاهش وزن، خستگی و خارش پوست از اصلی‌ترین علائم سرطان غدد لنفاوی گردن به شمار می‌روند. این سرطان ممکن است طی یک دوره ۴ مرحله‌ای خود را نشان دهد.

علائم سرطان غدد لنفاوی گردن

چگونه علائم سرطان غدد لنفاوی گردن را تشخیص دهیم؟

علائمی وجود دارد که مانند زنگ خطر عمل می‌کنند و هشدار می‌دهند که ممکن است به سرطان لنفوم مبتلا باشید. بنابراین باید نسبت به این علائم آگاه باشید و تا بتوانید این سرطان را در مراحل اولیه آن درمان کنید. مهم‌ترین علائم سرطان غدد لنفاوی گردن عبارتنداز:

  • تورم در ناحیه گردن
  • خارش
  • سرفه
  • تعریق شبانه
  • خستگی مفرط
  • درد شکم
  • تب
  • تنگی نفس
  • کاهش وزن شدید

توجه داشته باشید که بسیاری از علائم فوق ممکن است زنگ خطری برای بروز بیماری‌های دیگری نیز باشند بنابراین در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق لازم است که سریعا به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که سرطان غدد لنفاوی گردن اگر در مراحل اولیه شناسایی شود روند درمان ساده‌ و سریع‌تر پیش خواهد رفت.

در چه افرادی احتمال بروز علائم سرطان غدد لنفاوی گردن بیشتر است؟

لازم است عوامل خطرناک برای سرطان غدد لنفاوی را بدانید تا نسبت به بروز علائم این سرطان در خود آگاه‌تر باشید. عواملی وجود دارد که خطر لنفوم را افزایش می‌دهد و این عوامل عبارتنداز:

  • جنسیت: مردها بیشتر از زن‌ها در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند بنابراین لازم است نسبت به علائم آن هوشیارتر باشند.
  • سن: از آنجایی که لنفوم انواع گوناگونی دارند باید بدانید که برخی از انواع سرطان غدد لنفاوی در بزرگسالان و برخی دیگر نیز در افرادی بالای ۵۵ سال تشخیص داده می‌شود.
  • ابتلا به عفونت‌های خاص: برخی از عفونت‌ها خطر ابتلا به سرطان غدد لنفاوی را افزایش می‌دهند از همین‌رو اگر به برخی از عفونت‌ها دچار هستید، باید نسبت به علائم سرطان غدد لنفاوی گردن هوشیارتر باشید.
  • وجود اختلال در سیستم ایمنی بدن: بطور کلی لنفوم در افرادی که دارای نقص‌هایی در سیستم ایمنی بدن هستند یا افرادی که داروهایی مصرف می‌کنند که سیستم ایمنی بدن آن‌ها را سرکوب می‌کند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان لنفوم قرار می‌گیرند.
  • چاقی مفرط: از دیگر عوامل خطرساز که احتمال ابتلا به سرطان لنفوم را افزایش می‌دهد اضافه وزن است.
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی: ژنتیک و وجود سابقه خانوادگی نیز از عوامل بروز سرطان لنفوم است. این مورد از سوی متخصصان در حد یک فرضیه است و قطعیت ندارد.
  • قرار گرفتن در معرض حشره‌کش‌های سرطان زا: حشره کش لیندان به عنوان یک حشره کش سرطان زا شناخته شده است که احتمال ابتلا به سرطان لنفوم را افزایش می‌دهد.

آیا درد یکی از علائم سرطان لنفوم در گردن است؟

علائم سرطان غدد لنفاوی گردن

غدد متفاوتی در گردن وجود دارد که وظایف مختلفی دارند. برخی از افراد به محض مشاهده تورم در گردن احساس می‌کنند به سرطان لنفوم مبتلا شده‌اند. این تورم می‌تواند با درد همراه بوده و می‌تواند بدون درد باشد. بنابراین هر تورمی در گردن چه زمانی که دردناک باشد و چه زمانی که دردناک نباشد می‌تواند علتی غیر از سرطان لنفوم داشته باشد. از همین‌رو باید به این سوال پاسخ دهیم که کدام توده در گردن خطرناک است؟

توجه داشته باشید که هرگونه عفونتی در ناحیه گردن ممکن است منجر به تورم غدد این ناحیه شود. بنابراین اغلب توده‌های متورم شده گردن سرطانی نبوده و با مراجعه به پزشک درمان می‌شود. گاهی اوقات غدد لنفاوی به دلایل مختلفی چون سرماخوردگی متورم می‌شوند. در اغلب افراد این تورم پس از گذشت چندین هفته ناپدید می‌شود اما اگر همچنان تورم وجود داشته باشد باید بررسی‌های پزشکی صورت بگیرد. در نهایت درد علل قطعی برای اثبات ابتلا به سرطان لنفوم نخواهد بود.

تورم؛ از اصلی‌ترین علائم سرطان غدد لنفاوی گردن

علائم سرطان غدد لنفاوی گردنعلائم سرطان غدد لنفاوی گردن

اولین علامتی که می‌تواند ابتلا به سرطان غدد لنفاوی را هشدار دهد تورم این غدد است. اما توجه داشته باشید که هر نوع تورمی در این نواحی نیز نشان دهنده ابتلا به سرطان غدد لنفاوی نخواهد بود. اگر تورم با دیگر علائم سرطان لنفوم چون تب، خستگی و تعریق شبانه همراه بود احتمال اینکه علامتی از سرطان لنفوم باشد افزایش می‌یابد بنابراین باید برای بررسی‌های دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنید.

آیا سرطان غدد لنفاوی گردن کشنده است؟

همان‌طور که کمی پیش هم گفته شد این سرطان طی ۴ مرحله گسترش می‌یابد. سرطان غدد لنفاوی در مراحل اولیه قابل تشخیص و درمان است. اما از آنجایی که سلول هدف این سرطان سلول‌های ایمنی بدن است، در صورت عدم درمان به موقع سرطان لنفوم به صورت بدخیم در بدن تکثیر شده و کشنده خواهد بود. سرطان لنفوم را می‌توان با آزمایش خون تشخیص داد. از دیگر راه‌های تشخیص این سرطان بیوپسی از غدد لنفاوی، بیوپسی از مغز استخوان و بیوپسی‌های دیگر است. سیتی اسکن نیز از دیگر راه‌های تشخیص سرطان غدد لنفاوی گردن به شمار می‌رود.